"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μουσική πρωτιά στα 92 της

Ο Τζον Λένον δεν είχε καν γεννηθεί όταν η Βέρα Λιν τραγουδούσε για «Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα».
Και να που σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η Βέρα Λιν, η αγαπημένη τραγουδίστρια των Βρετανών στρατιωτών στον Πόλεμο, στα 92 χρόνια της γράφει ιστορία. Μουσική ιστορία, όπως συχνά συμβαίνει στα βρετανικά τσαρτς. Η Βέρα Λιν γίνεται η πιο μεγάλη σε ηλικία καλλιτέχνις που κατακτά την πρώτη θέση στον κατάλογο επιτυχιών των άλμπουμ της Βρετανίας.

Και αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς πως η Βέρα Λιν «κλέβει» την πρωτιά από τους Βeatles και τα remastered άλμπουμ τους που μόλις κυκλοφόρησαν απογειώθηκαν. Τι χρονιά δείχνει το ημερολόγιο; 2009!

Το άλμπουμ- η συλλογή «We ΄ll meet again- Τhe Very Βest Οf Vera Lynn»περιλαμβάνει 24 από τις επιτυχίες της, τραγούδια που θα θυμίζουν για πάντα στους Βρετανούς τις ημέρες του Πολέμου. Είναι η δική τους Σοφία Βέμπο. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους θαυμαστές που με ανέβασαν τόσο ψηλά» δήλωσε η Λιν. «Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα και νιώθω συγκινημένη».


Η Λιν γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1917 και η τελευταία Νο1 επιτυχία της (έγραφαν οι «Τimes») ήταν το 1952, μία δεκαετία πριν οι Βeatles ηχογραφήσουν το πρώτο τους τραγούδι.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: