"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΗ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Μ@Λ@ΚΙ@: Ρητορική μίσους από δικαιωματίστρια: «Τώρα που έχουμε γυναίκα Θωρ, ας γκρεμίσουμε κάθε λευκό αρσενικό υπερήρωα»



Στην βρετανική ιστοσελίδα The Independent ανέβηκε ένα άρθρο από την KT Roberts  που ζητούσε την ανατροπή “every pale, male and stale superhero character”.  


Δεν κρύβει τις προθέσεις της όταν γράφει ότι οι ταινίες με σούπερ ήρωες μεταφέρουν κρυφά μηνύματα "social justice" χωρίς να φαίνονται και είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος να μιλάμε στις μάζες".
 

Τα σχόλια κάτω από το άρθρο είναι γεμάτα διαμαρτυρίες και αντιδράσεις για «το πιο ρατσιστικό άρθρο που έχουμε διαβάσει» όπως γράφουν οι περισσότεροι.


 Ιδού το ρεζουμέ του άρθρου:

 
Αφότου ανακοινώθηκε η γυναίκα Thor, το διαδίκτυο γέμισε με σχόλια από ανθρώπους που τρέμουν ότι η ιστορικά straight, λευκή, αρσενική γκάμα των υπερηρώων αποστραγγίζεται υπέρ ενός πιο ποικιλόμορφου ρόστερ.

 
Οι πρωταγωνιστές χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από την Marvel ή την DC, είναι σαν τα φαβορί, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς (οι υπόλοιπες) ξεκινάμε τον αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν τα μεγάλα αγόρια τερματίσουν. Το να τους κλέψουμε μερικά σημεία μπροστά δεν είναι μόνο θετικό, αλλά απολύτως απαραίτητο.
 
Εκτός από όλα τα άλλα, κάνει πραγματικά την τέχνη καλύτερη.
 

Το να δίνουμε στο κοινό υπερήρωες (και κατασκόπους και πριγκίπισσες) διαφορετικούς από αυτό που είναι, κάνει φυσιολογική την ποικιλομορφία με ένα τρόπο που οι στοχευμένες εκστρατείες δεν μπορούν να κάνουν. 


Δεν μπορώ να σας πω πόσο ωραία αισθάνθηκα που είδα γυναίκες, να πολεμάνε μαζί με άνδρες στο Endgame και πόσο απογοητεύτηκα που η Marvel αποφάσισε να αλλάξει (στην οθόνη) την bisexual υπερηρωίδα, την Valkyrie - κάτι που έχουν υποσχεθεί να διορθώσει στη Φάση 4.

 
Έτσι ναι, ας λεηλατήσουμε τους αρσενικούς ήρωες - και ο Thor είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσουμε.  


Αυτό πρέπει να είναι ένα προσκλητήριο πολέμου για όλες που είναι μπροστά και πίσω από τις κάμερες


Οι γυναίκες παραγωγοί...


 είναι λίγες και μόλις τώρα άρχισαν να κυνηγάν ταινίες blockbuster, ενώ η Chloe Zhao σκηνοθετεί τους Eternals.

Δεν υπάρχουν σχόλια: