"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Αυτοχειρία Μητσοτάκη με “λυση” αλα Συριζα για κόκκινα δάνεια και ΔΕΗ:Βάζουν τους συνεπείς να πληρώσουν για τους κακοπληρωτές! Το χρεοκοπημένο κράτος θα επιδοτήσει με 50% τα δάνεια των κακοπληρωτών δανειοληπτών!

 

Mιλάμε για Χώρα των Θαυμάτων. Και δυστυχώς άρχισαν τα συριζέικα θαύματα και επί Μητσοτάκη από τον οποίο περιμέναμε μία διαφορετική προσέγγιση στα προβλήματα. Πάρτε παράδειγμα την χρεοκοπημένη ΔΕΗ.


Χτυπιόντουσαν ο Χατζηδάκης και ο νέος CEO Στάσσης, ότι η ΔΕΗ των Ρίζων Ρίζων και Φωτόπουλων έχει άμεση ανάγκη 850 Εκατ. ευρώ. Εκαναν ολόκληρη επικοινωνιακή καμπάνια πανικού. Και προφανώς είχαν τους λόγους τους!

Ποιοι ήταν αυτοί; 

Ηθελαν να περάσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα την αύξηση των τιμολογίων. Δηλαδή για μία ακόμη φορά να πληρώσουν οι καταναλωτές τα κερατιάτικα του χυδαίου οργανισμού που είναι από τους πλέον χαρακτηρστικούς εκροσώπους του πελατειακού κράτους.

Πάμε τώρα στα 80 με 100 δις κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Κι εδώ βρέθηκε μία μαγική λύση που θα την ζήλευε και ο Αλχημιστής Μπελμοντό Φλαμπουράρης.  

Ποια είναι αυτή;

Μα να πληρώνει το κράτος-δηλαδή οι συνεπείς φορολογούμενοι και κατ’ επέκταση δανειολήπτες επιδότηση 40-50% για το δάνειο των κακοπληρωτών!

Δηλαδή κάνουμε ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε νέα μνημόνια ώστε να αποφύγουμε σκηνές σαν κι αυτές που βλέπετε στην εικόνα: Πρόκειται σε βίαιες εξώσεις Ισπανών από τα σπίτια τους που πουλήθηκαν σε πλειστηριασμούς.

Εδώ-στην Κολομβία των Βαλκανίων-δεν γίνονται αυτά τα πράγματα γιατί έχουν πολιτικό κόστος.

Και τι κάνουμε; 

Αναλαμβάνει το χρεοκοπημένο κράτος (δηλαδή εμείς) να επιδοτήσει με 50% το δάνειο των κακοπληρωτών δανειοληπτών.  

Πράγματι ανάμεσα στους δανειολήπτες υπάρχουν και κάποιοι που έχουν χάσει τις δουλειές τους και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ομως εδώ...


 έχουν καμουφλαρισθεί επιδέξια εκατομμύρια άλλοι κακοπληρωτές τυχοδιώκτες.

Και έρχεται το κράτος, που έχει 400 δις Ευρώ εξωτερικό χρέος και καμμιά 200αριά δις Ευρώ εσωτερικό χρέος, να τους επιδοτήσει.

Οπως όλα δείχνουν και αυτή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει τον εαυτό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: