"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Μπαρακ Ο Μπάμιας (He is back...)



Δέκα χρόνια πριν, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ομπάμα βεβαίωνε σε ομιλία του στο Κονγκρέσο ότι τα benefits του Obamacare δεν θα ήταν διαθέσιμα σε παράνομους μετανάστες.




Επέμεινε μάλιστα αυστηρά σ’ αυτό, όταν ο εκ των παρευρισκομένων, Joe Wilson της Νότιας Καρολίνα τον αμφισβήτησε φωνάζοντας:  “λες ψέματα”. Ο τελευταίος αντιμετώπισε κατακραυγή, τόσο για την αυθάδεια προς τον πρώτο μαύρο πρόεδρο στην ιστορία, όσο, φυσικά, και για τις …ρατσιστικές απόψεις του, με κορυφαίο του χορού των κατηγόρων, τον Jimmy Carter.


Δέκα χρόνια μετά, οι δημοκρατικοί εγκαταλείπουν τα προσχήματα ως προς το τι τους ενδιαφέρει: ο αμερικανικός λαός ή οι [παράνομοι] μετανάστες στων οποίων τις ψήφους προσβλέπουν. 


Ο επικρατέστερος μέχρι στιγμής υποψήφιος, πρώην αντιπρόεδρος του Ομπάμα, Joe Biden, δηλώνει:


“όποιος έχει ανάγκη δωρεάν περίθαψης, έχει και το δικαίωμα να την απολαμβάνει, ανεξάρτητα αν είναι Αμερικανός πολίτης ή μετανάστης, νόμιμος ή παράνομος”.


Η σύζυγος Obama, Michele, “σαρώνει” το Twitter με δηλώσεις βρίθουσες ιδιοφυούς ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος:


“Αυτό που όντως κάνει αυτή τη χώρα μεγάλη, είναι η ποικιλία, η πολυπολιτισμικότητα. Έχω δει αυτή την ομορφιά τόσες φορές όλα αυτά τα χρόνια… Άσχετα αν έχουμε γεννηθεί εδώ ή απλώς αναζητάμε καταφύγιο, υπάρχει μια θέση για όλους μας. Δεν είναι η δική μου Αμερική ή η δική σου Αμερική… Είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ”.


Όσο για τον ίδιο τον Ομπάμα, αξιοποιεί κάθε τόσο το “ηθικό του πλεονέκτημα”, με ανακοινώσεις όπως αυτή εδώ, απ’ αφορμής των mass shootings [σε ελεύθερη μετάφραση]:


“πρέπει...


 να απορρίψουμε τη γλώσσα που ακούγεται από στόματα ηγετών μας, η οποία τρέφει κλίμα φόβου και μίσους, και κανονικοποιεί το ρατσιστκό αίσθημα… Ηγετών που δαιμονοποιούν όσους δεν μοιάζουν με μας, ή δηλώνουν ότι οι μετανάστες απειλούν τον τρόπο ζωής μας, ή χαρακτηρίζουν κάποιους ως υπάνθρωπους, ή υπονοούν ότι η Αμερική ανήκει σε ένα είδος ανθρώπου και μόνο…”

Δεν υπάρχουν σχόλια: