"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΣΥΡΙΖΑιικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Βοήθεια πυροσβέστες!


Από  τις λεπτομέρειες  οι πάντες κρίνονται. Από  τις λεπτομέρειες ο  χαρακτήρας του καθενός αποκαλύπτεται.  


Μια λεπτομέρεια λοιπόν. Συνέβη  δύο  εικοσιτετράωρα μετά  την πύρινη κόλαση που έσβησε από τον  χάρτη χιλιάδες στρέμματα  πευκοδάσους στην κοντινή και αξιαγάπητη Εύβοια
 

Ο Σίμος Κεδίκογλου λοιπόν. Βουλευτής Ευβοίας. Ο μεταφερόμενος από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σχεδόν μονιμάς βουλευτικού αξιώματος. Προφανώς λόγω «πελατών». Τους οποίους «πελάτες» φρόντισαν να «καλλιεργήσουν» και να πολλαπλασιάσουν τόσο ο αείμνηστος πατέρας του Βασίλης Κεδίκογλου. Πασίγνωστος υπουργός Ανδρέα Παπανδρέου. Οσο και ο θείος του Αγγελος Κεδίκογλου, θρυλικός απόστρατος αντιστράτηγος τεθωρακισμένων και ένας εκ των εμπίστων του Ανδρέα Παπανδρέου.

 
Με απλά λόγια ο μονιμάς και μεταφερόμενος, μετακινούμενος βουλευτής εξασφάλισε «προίκα» μεγάλη, διαχρονική και σταθερή. Τέλος πάντων.

 
Κατά τις πρώτες ώρες και την πρώτη ημέρα της πύρινης κόλασης, όπου το σύμπαν απανθρακώθηκε εις την περιοχή του, ο (μόνιμος) βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου παρατηρούσε την τραγωδία εκ του μακρόθεν. Ως τουρίστας σε κάποιο νησί του πανέμορφου Αιγαίου. Δικαίωμά του. Να τον κρίνουν οι ψηφοφόροι του.

 
Με το που διαδόθηκε το νέο περί εμφανίσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη στις στάχτες και τα αποκαίδια της Ευβοίας, πετάχτηκε ως ελατήριο, και εξασφαλίζοντας σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκε από το ένα νησί στο άλλο, νομίζω στη Μύκονο και μετά βρέθηκε στην Εύβοια.

 
Γιατί; 


Προφανώς για να μπει στο κάδρο μιας φωτογραφίας με τον αρχηγό του. 


Προφανώς για δημοσιότητα. Προφανώς για να αποκαλύψει το μέγεθος της προσωπικής του συμπαράστασης. Προφανώς για να συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς για δηλώσει «παρών», εδώ είμαι αρχηγέ εδώ πλησίον των δυστυχισμένων κατοίκων και συμπατριωτών μου.

 
Ολα αυτά θα με άφηναν παντελώς αδιάφορο. Αλλωστε τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν πανταχόθεν της περιφέρειας. Οπου βουλευτές και διάφοροι άλλοι αξιωματούχοι μετακινούνται και φωτογραφίζονται σε γάμους, κηδείες και πανηγύρια. Ολα αυτά κρίνονται από τους ψηφοφόρους. Και αφού περνάνε στο πλήθος. Αφού οι «μετακινήσεις» πουλάνε και «αγοράζουν» ψήφους καλά να πάθουν. Οι ψηφοφόροι φυσικά!

 
Ολα αυτά θα με άφηναν παντελώς αδιάφορο αν στο μεταξύ δεν μεσολαβούσε το σκάφος του Λιμενικού. Το οποίο πρέπει να διατίθεται μόνο σε ακραίες περιτπώσεις μεταφερόμενων ασθενών.

 
Με απλά λόγια. Ο κύριος Κεδίκογλου με εφαλτήριο την βουλευτική του ιδιότητα, ίσως και τις γνωριμίες του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μετέτρεψε δημόσιο, στρατιωτικό μεταφορικό όχημα , σε προσωπικό συγκοινωνιακό μέσο. Για μια φωτογραφία με τον αρχηγό. Για δημοσιότητα. Και για ψηφοθηρία.

 
Με απλά λόγια καταναλώθηκαν καύσιμα, πληρωμένα από τους φορολογούμενους πολίτες για ένα «πουκάμισο αδειανό» για αέρα κοπανιστό. Εκτός κι αν ο κύριος Κεδίκογλου, ενδεδυμένος με στολή πυροσβέστη όρμησε στις φλόγες, ριψοκινδύνευσε τη σωματική του ακεραιότητα και στο τέλος κατάφερε, με την προσπάθειά του, να σώσει μερικά δέντρα.
 
Επειδή τα ίδια και χειρότερα είχαν συμβεί επί ταχαριστερών Συριζαίων


Επειδή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν καυτηριάσει, και πολύ σωστά, κατακρίνει την εκμετάλλευση και αξιοποίηση για προσωπικό όφελος, τέτοιων περιστατικών από την παρέα του Αλέξη Τσίπρα.  


Και επειδή αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, παραδειγματικά προς κάθε μελλοντικό, επίδοξο μεταφερόμενο αξιωματούχο της Νέας Δημοκρατίας.

 
Γι αυτούς τους λόγους και για μερικούς άλλους, ο Κυριάκος καλά θα κάνει...


 να διαγράψει από το κόμμα τον μονιμά Σίμο Κεδίκογλου. 


Τέτοιους πέτσινους πυροσβέστες δεν τους χρειαζόμαστε. Τους άλλους, τους αληθινούς χρειαζόμαστε. Οπως και ο τίτλος της καυστικής, μαύρης, κομεντί του Μίλος Φόρμαν «Βοήθεια πυροσβέστες»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: