"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Στο μπουρδέλο με τους 600.000 δημόσιους υπαλλήλους χάθηκε ένα παιδί γιατί σε ολοκληρη Σάμο δεν βρέθηκε ένας οδηγός και ένας διασωστης!


Γράφει ο Evaggelos Hatzispiroglou


Έπαθε ανακοπή ένα 19χρομο παιδί στη Σάμο, την ώρα που έπαιζε μπάσκετ. Ο ιδιώτης γιατρός που κλήθηκε στο σημείο κατάφερε να επαναφέρει με μεγάλο κόπο τον νέο με την χρήση εξωτερικου απινιδωτη. Ταυτόχρονα κλήθηκε και το ΕΚΑΒ για να πάει τον νέο στο Νοσοκομείο.  

Ωστόσο, το ΕΚΑΒ έκανε μια ολόκληρη ώρα να πάει στο σημείο, με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά για δεύτερη βάρδια στο Καρλόβασι και - άρα θα έπρεπε να έρθει από την Σάμο.

Το παλικαρι δυστυχώς, όταν έφτασε στο Νοσοκομείο μιάμιση ώρα μετά το καρδιακό επεισόδιο, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε μια χώρα με 600.000 δημόσιους υπαλλήλους, σε ένα νησί που δέχτηκε τέτοιο κύμα της μεταναστευτικης κρίσης και άρα θα έπρεπε να έχει τις βασικές υποδομές σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία, σε μια Ελλάδα με 35 εκατομμύρια τουρίστες, οι αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, δεν βρέθηκε ένας οδηγός και ένας διασωστης.  
Γιατί δεν είχαν άλλα 2μιση χιλιάρικα τον μήνα για έναν γιατρό και έναν οδηγό.

Αν σε ανάλογο περιστατικό καλούσαν οι απελπισμένοι πολίτες το τουρκικό ΕΚΑΒ από απέναντι, ίσως...
 
 να γύρναγαν μερικα κεφάλια και από τους "πατριωτες" - κατά τα άλλα - μεγαλοσχημους της τοπικής κοινωνίας και των δροσερων υπουργικων γραφείων.

Θα άλλαζαν πολλά, στην πρώτη (και τελευταία) αεροκομιδη σε τουρκικό νοσοκομειο. Σε μια μέρα θα άλλαζαν όλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: