"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο Θάνατος της Αισθητικής και της Αξιοπρέπειας - Οι πολιτικοι καθρεφτης της κοινωνιας




Ο Σύριζα στην κυβέρνηση μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη


Το πραγματικό πρόσωπο του Ελληνα λαού, δημοσίου υπαλλήλου, πολιτικού, επιχειρηματία, γιατρού, δικηγόρου, δημοσιογράφου, κλπ. Το αληθινό πρόσωπο του Ελληνα λαού που όλα αυτά τα χρόνια κρύβονταν πίσω από τον νεοπλουτισμό των δανεικών και θαλασσοδανείων της μεταπολίτευσης.


Kαμαρώναμε σαν γύφτικα σκεπάρνια τον Ακη με τα Four Seasons, τους νεοδημοκράτες με τις διαπλοκές τους, του κολλημένους Κνίτες, τους κρατικοδίαιτους τρομοκράτες που υποστήριζαν τους πιο λούμπεν εργατοπατέρες των δημοσίων οργανισμών της μεταπολίτευσης.  


Το σύστημα με τα δανεικά είχε εδραιωθεί για τα καλά.


Μια χούφτα ολιγάρχες, ο στρατός των δημοσίων υπαλλήλων και ένα ατέλειωτο πεπετζιλίκι. 


Φυσικά και τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά, όπως και οι πάσης φύσεως μίζες. Οπου κι αν γυρίσεις το κεφάλι σου στο λεκανοπέδιο Αττικής βλέπεις κάτι σπιταρώνες, κάτι βιλάρες, πανάκριβα IX και πάει λέγοντας. Πως αποκτήθηκαν όλα αυτά;  


Την απάντηση την έδωσε η χρεοκοπία.


Αίφνης ο αφασίας λαός άρχισε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Έπρεπε επειγόντως να βρει έναν σωτήρα που θα του δώσει πίσω ότι του στέρησαν τα μνημόνια. Κι αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Τσίπρα. Ο Τσίπρας καταργούσε με ένα νόμο τα μνημόνια, τον ΕΝΦΙΑ, έδινε πίσω τις συντάξεις, τιμωρούσε τη διαπλοκή και τους ολιγάρχες και πάει λέγοντας. Ο λυτρωτής του αφασία λαού είχε βρεθεί για μια ακόμη φορά στο πρόσωπο του δημαγωγού Αλέξη. Είχαν φροντίσει βλέπεις και οι προκάτοχοί του να προετοιμάσουν το έδαφος. Δεν είχαν αφήσει σκάνδαλο για σκάνδαλο. Ολόκληρα προάστεια (τα βόρεια προάστεια) έχτισαν οι μίζες και η διαφθορά νεοδημοκρατών και πασόκων. Ο Τσίπρας λοιπόν βρήκε γόνιμο έδαφος για να σπείρει τους σπόρους του λαικισμού και της δημαγωγίας.


Η λεηλασία του δημοσίου χρήματος που προηγήθηκε από τους προκατόχους του επιβήτορες στην εξουσία ήταν βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα. Δεν σας κάνει εντύπωση που σήμερα, μετά από 4 χρόνια κατσιαπλιάδικης διακυβέρνησης, είναι εξαφανισμένα τα κάποτε ιερά τέρατα της πολιτικής: Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς, Βενιζέλος, Σημίτης και πάει λέγοντας. Που χάθηκαν όλοι αυτοί; Πως τους κατάπιε ένα αγράμματο παιδί από τα Τζουμέρκα όπως διατείνονται οι αντίπαλοί του;


Δεν ήταν όμως μόνο ο Τσίπρας και ο λαικισμός του που τους έβγαλε εκτός κυκλοφορίας. Ηταν τα δικά τους διαχρονικά σκάνδαλα (που είτε ανέχθηκαν είτε ενεπλάκησαν) που έδωσαν την δυνατότητα σε χλευασμούς τύπου Πολάκη. 


Οσο για τον Τσίπρα και τους συριζαίους έκαναν πράγματι ρεσάλτο στην εξουσία σαν πειρατές. Ισως αρχικά να είχαν καλές προθέσεις, δεν άργησαν όμως, σαν Ελληνες που είναι, να δείξουν τον πραγματικό κατσιαπλιάδικο εαυτό τους.


Οι Συριζαίοι στην εξουσία είναι ο καθρέφτης του Ελληνα λαού, δημοσίου υπαλλήλου, επιχειρηματία, πεπετζή, διαφημιστή, μανατζαρέου και πάει λέγοντας.  


Είμαστε...



 μια βλαχομπαρόκ κοινωνία κατσιαπλιάδων και τέτοιους έχουμε επιλέξει να μας αντιπροσωπεύουν. Δείτε τι έγινε πριν μερικές ώρες στη Βουλή.


Ο θάνατος της αισθητικής είναι ο Τσίπρας, η Φώφη, ο Μητσοτάκης. Ο θάνατος της αισθητικής και της αξιοπρέπειας. Είναι η εικόνα της κοινωνίας εκεί έξω. 


Ντροπή μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: