"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Τα χειρότερα έρχονται...

Οσοι πιστεύουν ότι με τη σημερινή ψηφοφορία και την αναμενόμενη έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση των προθύμων τελειώσαμε με το πρόβλημα των Σκοπίων πλανώνται.

 
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ελληνισμό, μια και πλέον οι Σκοπιανο,ί με τις πλάτες των Αμερικανών, των Γερμανών και του... Σόρος, θα απελευθερωθούν και θα δείξουν το πραγματικό πρόσωπό τους. 


Θα υλοποιήσουν βήμα βήμα τα αλυτρωτικά σχέδιά τους, που τα έκρυψαν για λίγες εβδομάδες κάτω από το χαλί.  


Πολύ σύντομα θα καταλάβουν όσοι πουν το «ναι» ότι βάζουν τη χώρα, τον Ελληνισμό αλλά και τα Βαλκάνια σε μεγάλη περιπέτεια. Οι εθνικισμοί που υποδαυλίζονται σε πολλές χώρες για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικά αλλά και ενεργειακά παιχνίδια μεγάλων δυνάμεων είναι προ των θυρών.

 
Η περιβόητη σταθερότητα που ευαγγελίζονται διάφοροι για να πείσουν ότι καλώς υποχωρήσαμε στις απαιτήσεις των Σκοπιανών μοιάζει με... φούσκα που είναι θέμα χρόνου να σκάσει.

 
Το να... χαρίζεις απλόχερα «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονική ταυτότητα», «μακεδονικό λαό» ανοίγει τις ορέξεις των γειτόνων, που θα εμφανίζονται παντού ως... «Μακεδόνες». Και όλα αυτά με σφραγίδα ελληνική.  


Πολύ σύντομα ακόμη και αυτό που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και τους... προθύμους συνεργάτες της ως επιτυχία, αυτό της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, θα αρχίσει να κονταίνει. Θα αρχίσουν να βάζουν σιγά σιγά μόνο το N (North) Macedonia, παραπέμποντας επί της ουσίας σε σκέτο «Μακεδονία». Μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά όπου σταθούν και όπου βρεθούν θα συνεχίσουν να λένε παντού ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί «Μακεδόνες».

 
Θα αρχίσουν να στήνουν σε όλη την Ελλάδα... «μακεδονικά» παραρτήματα, τα οποία θα καλλιεργούν τα δικά τους αλυτρωτικά παραμύθια. 


Οσο για εμάς; Τι αποδεχτήκαμε; 


Οτι...


 η ελληνική Μακεδονία είναι ένα όνομα που έκλεισε τον ιστορικό κύκλο του στη Μακεδονία του παλαιού καιρού και από τότε χάθηκε σε κάποια ιστορικά βιβλία. Κάτι σαν Πέρσες, Χετταίοι, Μάγιας, Αζτέκοι και άλλοι λαοί που χάθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Λες και η Ιστορία της Μακεδονίας σταμάτησε στον χρόνο.  


Θα δείτε όπως το πάνε ότι σε λίγο καιρό δεν θα τολμούμε να μιλήσουμε εμείς για Μακεδονία. Διότι την Ιστορία δεν πρέπει να τη δούμε όπως τις δημοσκοπήσεις, σαν φωτογραφία της στιγμής, αλλά σαν μια σειρά που έχει πολλά επεισόδια προτού γραφτεί το τέλος της.

 
Γι' αυτό λέμε ότι τα χειρότερα για την περιοχή έρχονται...


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: