"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Τέτοιοι είναι!


Γιατί μισούν την αριστεία, φοβούνται την τεχνολογία, «σκοτώνουν» τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα, μισούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και αγνοούν την λαϊκή βούληση;  


Διότι αυτοί είναι! Κάνουν αυτό που πιστεύουν, δεν προσποιούνται κάτι άλλο απ' αυτό που είναι. Τέτοιοι είναι! Δεν πρόκειται για «λάθος». Χρησιμοποιούν τους θεσμούς της αστικής Δημοκρατίας μέχρι να αποκτήσουν τον... πλήρη έλεγχο της εξουσίας.

 
Αυτοί οι τόσο θαυμαστοί δημοκράτες διέλυσαν τον Νόμο Διαμαντοπούλου για την Παιδεία, που είχε περάσει με συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή των Ελλήνων. Με 255 ψήφους! Διακόσιοι πενήντα πέντε βουλευτές συμφώνησαν ότι αυτός ο νόμος ήταν προς το συμφέρον της χώρας και του λαού. Δεν έχει υπάρξει άλλη φορά κάτι ανάλογο, 255 ψήφοι! Κι ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε τον Νόμο συθέμελα. Όπως οι κατακτητές που θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το έκαναν επιδεικτικά, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δείχνοντας σε όλους που ακριβώς γράφουν τις μεγάλες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες: Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Το έκαναν σκόπιμα, ακριβώς για να θυμόμαστε όλοι τι ακριβώς έκαναν.

 
Θεωρούν ότι επειδή πήραν μία φορά την εξουσία με ένα ποσοστό της τάξης του 37% δικαιούνται να συμπεριφέρονται όπως οι φεουδάρχες στον μεσαίωνα. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν αμφισβητηθεί στην μεταπολίτευση οι Θεσμοί στην χώρα, όπως συνέβη τα τέσσερα αυτά τελευταία χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Ή αυτοί ή εμείς! Ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν! Με αυτή την λογική κυβέρνησαν τα νέα φυντάνια της ... σοσιαλδημοκρατίας. Και δεν βλέπουμε πως θα συμβεί να αλλάξει κάτι από εδώ και πέρα. 


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χρησιμοποιούν ακόμη και κρίσιμα εθνικά θέματα μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κομματικά οφέλη. Πάνω απ' όλα γι αυτούς είναι το κόμμα. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ακόμη και το Μακεδονικό! Ξεκίνησε ως υποθήκη του Ζαχαριάδη προς τον Τίτο και καταλήγει με την πληρωμή του δανείου από τον Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς συμμάχους του.


Όταν η Περιστέρα μιλούσε για την «πραγματική εξουσία», ήξερε τι έκανε. 


Κάθε φορά που ο Πολάκης βρίζει την Δικαιοσύνη, ξέρει τι κάνει. 


Οι επιλογές τους δεν είναι τυχαίες, αλλά αυστηρά καθοδηγούμενες από την άποψή τους για την πολιτική και την κοινωνία. Μιλάνε στο όνομα του λαού, αλλά στην πραγματικότητα τον περιφρονούν βαθύτατα. 


Επτά στους δέκα Έλληνες διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά κι εδώ έχουν έτοιμη την απάντηση: ότι δήθεν επτά στους δέκα Έλληνες είτε κάνουν λάθος είτε έχουν... παρασυρθεί από την ακροδεξιά.

 
Είναι αποφασισμένοι να κάτσουν στο σβέρκο μας. Να πάρουν την «πραγματική εξουσία». 


Γι αυτό και...


 πρέπει να φύγουν. Αυτό που προέχει είναι να φύγουν. 


Τέτοιοι ήταν, τέτοιοι είναι, τέτοιοι θα εξακολουθήσουν να είναι και στο μέλλον. Είναι θύματα της ιδεολογικής τους ταυτότητας. Η συμπεριφορά τους είναι προϊόν μιας πολιτικής κουλτούρας που για τους ίδιους είναι η ίδια τους η ταυτότητα. Χωρίς αυτή δεν υπάρχουν και γι αυτό δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: