"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Και τι κακό έχουν οι μολότοφ, κυρία Τζάκρη;

Tης ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ


Δανείζομαι αυτή τη φράση από τον πρωθυπουργό για να σχολιάσω τις μολότοφ που έπεσαν από αγνώστους στο σπίτι της πρώην υπουργού κυρίας Τζάκρη στα Γιαννιτσά, προχθες τη νύχτα.


«Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;», είχε διερωτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας το 2017.


Απαντούσε έτσι σε βουλευτή της ΝΔ που διαμαρτυρόταν γιατί στα πανεπιστήμια κατασκευάζουν και ρίχνουν βόμβες.

 
Όταν πρωθυπουργός σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας έχει αυτή την κοσμοαντίληψη και θεωρεί ότι υπάρχουν προοδευτικές μολότοφ που μια χαρά πέφτουν κατά των πολιτικών αντιπάλων, τα λόγια είναι περιττά.

 
Το εκπληκτικό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο ίδιος αυτός πρωθυπουργός, μαζί με σύσσωμο τον κυβερνητικό και διορισμένο αχταρμά, βγήκε χθες για να καταγγείλει τις μολότοφ που έπεσαν στη βουλευτή τους. Όρισαν, μάλιστα, ως ένοχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζητούσαν εξηγήσεις!

 
Όσο για την κυρία Τζάκρη, έδειξε να εκπλήσσεται που ρίχνουν μολότοφ επί ΣΥΡΙΖΑ. Καταδίκασε τη «φασιστική απειλή», ενώ κάλεσε τις δυνάμεις της δημοκρατίας και της ομαλότητας να υψώσουν τείχος, λες και έχει γίνει κανένα πραξικόπημα ή αντεπανάσταση -όπως αυτές τις μέρες στη Βενεζουέλα του Μαδούρο- και δεν το ξέραμε!


Δεν θυμάμαι την κυρία Τζάκρη να καταδικάζει ποτέ βία εναντίον πολιτικών. 
 
 
Δεν μίλησε όταν οι λεγεώνες των γνωστών-αγνώστων πετούσαν πέτρες και αυγά σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


[Θεοδώρα, και το δικό μου σπίτι πήγαν να κάψουν και απείλησαν την ηλικιωμένη μητέρα μου, αλλά τότε δεν έβγαλες λέξη].

 
Δεν διαμαρτυρήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν άνοιγαν το κεφάλι του Κωστή Χατζηδάκη ή του Τέλλογλου.  
 
 
Δεν καταδίκασε τον Τσίπρα όταν σχολίαζε για τα γιαούρτια εναντίον του Πάγκαλου: «Ποια βία; Η βία είναι κάνα γιαουρτάκι; Μεγάλη βία»!
 

Δεν καταδίκαζε η κυρία Τζάκρη, το 2011, όταν τα τάγματα του επελαύνοντος ΣΥΡΙΖΑ διέλυαν τις παρελάσεις και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Η αντίδραση έχει φτάσει και στις παρελάσεις... Δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε σε κοινωνική εκδήλωση αν συνεχίσουν έτσι».

 
Δεν καταδίκασε ούτε τη Θεανώ Φωτίου όταν δήλωνε τον Ιανουάριο του 2015 για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη: «Και ο Άδωνις προκαλεί».

 
Φυσικά, δεν καταδίκασε τα χημικά εναντίον του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα προ ημερών, τη βία του Ρουβίκωνα, τις βόμβες στον ΣΚΑΪ, τις συμμορίες που καίνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τη βία στα πανεπιστήμια.

Δεν...
 
 ανησύχησε η κυρία Τζάκρη όταν από τις 24/12/2008 η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευε τα «Αντικάλαντα 2008».
 
 
«Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις / Στο Σύνταγμα, στο Σύνταγμα τι ωραία που αρπάζεις! / Μπάτσους γεμάτο στα κλαδιά / Και διμοιρίες στη σειρά / Ω έλατο, ω έλατο δε θα μου τη γλιτώσεις / Βρε θα σε κάψω μια βραδιά / Κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά».
 

Επομένως, δυο μολότοφ έπεσαν, δεν έγινε και τίποτα, κυρία Τζάκρη, που θα 'λεγε και ο Αλέξης Τσίπρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: