"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Τσίπρας μετά τον ΓΑΠ θα πάρει «αγκαλιά» και τον Σημίτη



«Εχει ξεπεράσει πια και τη Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι, προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ο,τι του ζητήσουν θα το εξαγγείλει». Ολες οι παραπάνω βαριές κουβέντες που είχαν ειπωθεί το 2011 αφορούσαν στον Γιώργο Παπανδρέου. 


Το ζήτημα είναι ποιος τις είχε εκστομίσει.  


Ποιος άλλος; Ο Αλέξης Τσίπρας.


ΠΟΙΟΣ το φανταζόταν ότι τώρα το Μαξίμου θα πανηγύριζε επειδή ο ΓΑΠ συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά τις αγκαλιές με τον Καμμένο, λέτε να δούμε και αγκαλιές Τσίπρα – ΓΑΠ;  


Ολα να τα περιμένει κανείς από τον «αδίστακτο» πρωθυπουργό της κωλοτούμπας.

 
ΓΙΑΤΙ δεν είναι ότι από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακότερος όλων. Είναι πως σε κάθε ευκαιρία καταγγέλλει το παλαιό πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε σαράντα χρόνια και κατέστρεψε τη χώρα. Συγγνώμη, αλλά ο ΓΑΠ πού ανήκει; Στο «νέο»;

 
Ο Τσίπρας τη μια μέρα κατεβαίνει στη Βουλή και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για τη χρεοκοπία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή και την άλλη νιώθει δικαίωση επειδή τον στηρίζει ο ΓΑΠ στο Σκοπιανό. Ενώ πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ και όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη.

 
ΚΑΙ επειδή κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ… εκλιπαρούν τον Σημίτη να εκφράσει δημόσια τη θέση του υπέρ των Πρεσπών, αυτό κι αν θα ήταν τέλειο. Ε ρε γέλια που θα ρίχναμε. Από τη μια να προσπαθούν να υπονοούν ότι «έπαιρνε μίζες» για τα εξοπλιστικά και να θέλουν να τον καθίσουν στο εδώλιο και από την άλλη να θέλουν να τον πάρουν κι αυτόν αγκαλιά για το Σκοπιανό.  


Μακάρι, λοιπόν, να βγει και ο Σημίτης να πει ότι στηρίζει τις Πρέσπες. Ετσι, για να τελειώνουν όλα τα παραμύθια.

 
ΕΤΣΙ κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γεμίσει ένα σωρό πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από τον Ραγκούση και τη Μαριλίζα μέχρι τον Κουρουμπλή και τον Παμπούκη. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, πάνω από το 90% όσων ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ήταν επί πάρα πολλά χρόνια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

 
ΤΩΡΑ λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ… πασοκοποιήθηκε πλήρως, ας κατέβουν όλοι μαζί αγκαλιά στις εκλογές να γελάσουμε. Και στο παρελθόν ανήκαν στην ίδια όχθη. Μαζί δήλωναν την αντίθεσή τους στην πώληση της Ολυμπιακής, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, στην αξιοποίηση του Ελληνικού. Μαζί προστάτευαν και συνεχίζουν να προστατεύουν ένα αναχρονιστικό και αντιπαραγωγικό Δημόσιο.

 
ΑΣ βαδίσουν πλάι πλάι. Τι πιο ωραίο τρολάρισμα από το...

 να υπάρξει στο μέλλον μια φωτογραφία Τσίπρα – ΓΑΠ – Σημίτη!  


Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είτε ως ΣΥΡΙΖΑ είτε ως ΚΙΝ.ΑΛ. Και επειδή ο πασοκισμός έχει διαπεράσει οριζόντια όλα τα κόμματα, ας πάρουν μαζί τους και άλλα στελέχη «τύπου Παπακώστα» και από τη Ν.Δ. Για να γίνει επιτέλους ξεκάθαρο ποιοι είναι το «παλιό» και θέλουν να γυρίσει η χώρα σε ένα παρελθόν καταστροφικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: