"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Οι «Καμμένοι» των Πρεσπών

Πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνει ένας οποιαδήποτε συμπολίτης μας, μέσα στα όσα τον διατρέχουν στην καθημερινότητα, μέσα από την ρουτίνα της ζωής με τα προβλήματά της, το πότε οι πολιτικοί παίζουν θέατρο για προσωπικά οφέλη, είτε πραγματικά οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να τον υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο, παλεύουν για το κοινό καλό και για το ευρύτερο συμφέρον του λαού και της πατρίδας.


Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος για άγνωστους λόγους αποφάσισαν και ξεπούλησαν ένα κομμάτι ελληνικής ιστορίας, με ευθεία παράδοση της "Μακεδονικής" γλώσσας και καταγωγής στους βουλγαρόφωνους σερβικούς πληθυσμούς, της περιοχής της Βόρειας Μακεδονίας, της ΦΥΡΟΜ. Το κίνητρο και τους λόγους, θα αποκαλύψει η ιστορία στο μέλλον. Αυτοί οι δύο πολιτικοί άντρες, χωρίς να έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον ελληνικό λαό, με την πίεση ΗΠΑ και Γερμανίας, παραδίδουν και την αρχαία ελληνική ιστορία και τους σύγχρονους αγώνες για ανεξαρτησία και ακεραιότητα του ενιαίου ελλαδικού χώρου και το όχι του ελληνικού λαού.

 
Στην συμφωνία των Πρεσπών, δεν γίνεται πουθενά λόγος για πλήρη αναγνώριση της ελληνικής καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της αρχαίας Μακεδονικής γλώσσας, δηλαδή τα ελληνικά. Δεν γίνεται λόγος της ελληνικής καταγωγής των ελαχίστων Ελλήνων με το σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα, που ζουν στην ελληνική δυτική Μακεδονία. Είναι μια κατάπτυστη συμφωνία παράδοσης της ελληνικής ιστορίας που έγινε για να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να αποσπάσει προσωπικά οφέλη για το υπόλοιπο της πολιτικής του καριέρας και ο Πάνος Καμμένος, ίσως την επόμενη ημέρα του.

 
Και οι δύο πολιτικοί, σε καμία περίπτωση δεν προασπίζονται το κοινό συμφέρον καθώς ανοίγουν με την συμφωνία αυτή και την όρεξη της Τουρκίας για διεκδίκηση σε Θράκη, χωρίς να λογίζονται ότι με τα όσα πέρασαν για την Μακεδονία, δίνουν πάτημα στα "μεμέτια" της ανατολής. Διπλωματικό παζλ που είναι αδιανόητο να μην καταλάβουν ότι κάνουν ζημιά.

 
Μέσα σε όλα αυτά που χάνει η πατρίδα από τις διπλωματικές κινήσεις Τσίπρα-Καμμένου, που παίζουν για ακόμα μια φορά θέατρο ώστε να διατηρήσουν την καρέκλα τους την επόμενη ημέρα, έχουμε και του χρήσιμους ηλίθιους βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση και την συμφωνία


Οι κομπάρσοι που...


 την επόμενη ημέρα θα εξαφανιστούν και δε θα μπορούν από την ταπείνωση να περπατήσουν με το κεφάλι ψηλά στον δρόμο, έχουν καεί στις Πρέσπες μαζί με τα αφεντικά τους και όποιο θέατρο και να παίξουν, στο σανίδι της πολιτικής, δε θα ξανανεβούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: