"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ποιος… Κριμιζής; Εχουμε… Καρανίκες

Αστραψε και βρόντηξε με μια αιχμηρή επιστολή κατά της κυβέρνησης ένας από τους κορυφαίους Ελληνες επιστήμονες.

 
Ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής παραιτήθηκε από την προεδρία του ελληνικού διαστημικού οργανισμού καταγγέλλοντας ουσιαστικά αδιαφάνεια και αναξιοκρατία. Ο 80χρονος αστροφυσικός, ερευνητής, καθηγητής, ακαδημαϊκός με συμμετοχές σε προγράμματα της NASA και της ESA προφανώς και αποδέχθηκε τη θέση για να προσφέρει στη χώρα μας. Πιθανότατα, όμως, οι κυβερνώντες τον ήθελαν ως «διακοσμητικό», θεώρησαν πως θα χρησιμοποιήσουν τη λάμψη που διαθέτει και εκείνοι θα κάνουν τις «μπίζνες» τους


Ο Σταμάτης Κριμιζής μόλις διαπίστωσε τι συνέβαινε τους ξεμπρόστιασε.

 
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον διαστημικό οργανισμό ως μια ακόμη… ΔΕΚΟ. Και όπως κάθε δημόσιος φορέας που σέβεται την κυβέρνηση πρέπει να τηρεί κάποιες… διαδικασίες. «Να βολέψουμε κάποιους κομματικούς σε υψηλές θέσεις, να διαχειριστούμε όπως εμείς ξέρουμε τα κονδύλια, να κάνουμε και τίποτα διορισμούς».  


Να το πούμε πιο απλά: «να βάλουμε κάποιους κομισάριους Κουτεντάκηδες στα ψηλά και κάποιους Καρανίκες στα χαμηλά. Στα ενδιάμεσα δεν μπορεί, με κάποιο τρόπο όλο και κάτι θα περισσέψει για το… παγκάρι».

 
ΟΤΑΝ το 2015 ο Αριστείδης Μπαλτάς έλεγε πως «η αριστεία είναι ρετσινιά» κάποιοι γελούσαν και κάποιοι τον αντιμετώπιζαν ως γραφικό. Ναι, μπορεί να είναι γραφικός, αλλά δεν περιέγραφε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ.  


Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης οι αποδείξεις είναι εκατοντάδες. Σε θέσεις προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, γενικών γραμματέων και άλλες θέσεις ευθύνης σε υπουργεία, φορείς, ανεξάρτητες αρχές διορίστηκαν ως επί το πλείστον κάποιοι που είχαν κομματικά ένσημα. 


Αυτό δείχνει τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την κυβέρνηση παίρνει και την εξουσία, την ώρα μάλιστα που υποτίθεται πως δίνει μάχες υπέρ της αξιοκρατίας και κατά της διαπλοκής.

 

ΤΩΡΑ είναι σχεδόν βέβαιο πως...

 θα παρακολουθήσουμε μια προπαγανδιστική επιχείρηση αποδόμησης του Σταμάτη Κριμιζή. Η κυβέρνηση και κάποιοι αυλικοί της θα βγουν παγανιά και θα πουν τα… χειρότερα για τον διεθνούς φήμης επιστήμονα. 


«Ποιος Κριμιζής;», θα ισχυριστούν τα κυβερνητικά στελέχη. 


Και η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη τέτοιες προσωπικότητες. Αφού διαθέτει… Καρανίκες, τι να τους κάνει τους… Κριμιζήδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: