"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αλέξης ο… Μπουλντόζας!

Δεν είναι οι υποσχέσεις και το “Go Back!”.

 
Δεν είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο.

 
Δεν είναι τα οικονομικά ευρύτερα.

 
Δεν είναι τα εθνικά ευρύτερα, που με πλήρη ανευθυνότητα τα διαχειρίζεται η εθνοσωτήρας.

 
Δεν είναι τα κοινωνικά, όπου κράτος δικαίου αποτελεί πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο στη χώρα.

 
Δεν είναι η κοροϊδία για θρησκείες και υπόλοιπα.

 
Δεν είναι η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού που δεν έχουν ιδέα.

 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 
Δεχόμαστε το γεγονός ότι τα οικονομικά είναι ένα πεδίο ευρύτερης διαπραγμάτευσης και συνεννόησης.

 
Δεχόμαστε ότι οι πιέσεις για δημοσιονομική προσαρμογή δεν άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια για εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης.

 
Δεχόμαστε ότι οι ιδεοληψίες είναι υπέρογκες και πρέπει να αλλάξει όλη η σύνθεση της κυβέρνησης προκειμένου να ξεμπλοκάρουν όλα τα εθνικά.

 
Δεχόμαστε ότι κράτος δικαίου για τον αριστερό σημαίνει επικοινωνιακά τερτίπια και όχι ουσία, όπως και όλα δηλαδή.

 
Δεχόμαστε ότι αντελήφθησαν τη δεξαμενή ψήφων που αποτελεί η Εκκλησία και είδαν όλοι τους τ φως το αληθινό και περιφέρονται με λαμπάδες και κομποσκοίνια.

 
Δεχόμαστε ότι λόγω παντελούς ανικανότητας και έλλειψης εργασιακής εμπειρίας, δεν έχουν ιδέα πώς  να προχωρήσουν σε σωστή αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού.


Υπάρχει όμως κάτι το οποίο δεν γίνεται να είναι αποδεκτό από κανέναν.

 
Όλα τα χρόνια όσο οι Συριζαίοι ήταν αντιπολίτευση, πέρα από τα οικονομικά, κατηγορούσαν τις κυβερνήσεις για άσχετες τροπολογίες οι οποίες ψηφίζονταν μέσα σε ευρύτερα νομοσχέδια στη Βουλή, νύχτα! Διατάξεις άσχετες με το νομοσχέδιο, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατά την τότε αντιπολίτευση, αποτελούσαν κατάλυση της δημοκρατίας, κατρακύλα του πολιτικού συστήματος και κατάχρηση εξουσίας των κυβερνώντων. Για να μη μιλήσουμε καν για τα κατ’ επείγοντος χαρακτήρα νομοσχέδια που αφορούσαν το Μνημόνιο.

 
Τι έκαναν λοιπόν οι «τυπολάτρεις» δημοκράτες της Αριστεράς;

 
Για κάθε μία από αυτές τις «καταχρήσεις εξουσίας» των προηγούμενων κυβερνήσεων, έκαναν πέντε σε αναλογία στα 3 χρόνια κυβέρνησής τους.

 
Κατακρεούργησαν πλήρως το πολίτευμα, εξευτέλισαν εντελώς τη Βουλή, καταπάτησαν κάθε έννοια και λέξη του Συντάγματος με ευθείς και ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και το μόνο που ακούμε από την αντιπολίτευση είναι πως όταν αναλάβει την εξουσία, θα εφαρμόσει πλήρως τους νόμους, χωρίς να εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει αυτά τα τρία χρόνια στη Βουλή.

 
Και το ερώτημα, που δεν θα απαντηθεί ποτέ βέβαια, είναι το εξής:

Σε όσα θέματα κυβερνητικής πολιτικής έπρεπε να υπάρχουν διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις, οκ, δεν μπορέσατε να επιβάλετε όσα επιθυμούσατε. Στα θέματα που εσείς κυβερνάτε ελεύθερα και δεν σας θέτει κανείς περιορισμούς, γιατί τα έχετε κάνει ακόμα περισσότερο μαντάρα από τα άλλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: