"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε». (Κορδόνια, τουλάχιστον, ξέρει άραγε να δένει?)



Είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

Μπορούσε να έχει όποιο υπουργείο γούσταρε, την αντιπροεδρία της κυβερνήσεως, να τοποθετεί όποιον δικό του ήθελε όπου ήθελε.
 

Και όλα αυτά τα πέταξε, για να διασύρεται εδώ και τρία χρόνια από τον Αλέκση, ώστε να γίνει εντέλει υφυπουργός του Πανούλη, ο οποίος σήμερα το πρωί τον (απο)ξεφτίλισε. Και θα συνεχίσει να κάθεται να ξεφτιλίζεται κάθε μέρα για ένα ξεροκόμματο, για κάτι ψίχουλα που του πετάνε.
 

Και όλοι λέγαμε, "μα γιατί ο κυρ-Φώτης μειώνει έτσι μόνος του τον εαυτό του"


Και τώρα αντιλαμβανόμαστε με βεβαιότητα ότι δεν τον μείωνε  διότι απλούστατα, πάντα ήταν "λίγος".
 

Λίγος ήσουν και είσαι κυρ-Φώτη. Για αυτό...


 κάθεσαι να σε ξεφτιλίζουν για ένα υφυπουργείο της πλάκας


Γιατί δεν μπορούσες να σηκώσεις στις πλάτες σου μια ευθύνη ανώτερη, σημαντικότερη • το ήξερες και το έδειξες και στην πράξη.
 

Και έξι μήνες τώρα στο Υπουργείο Άμυνας, κάνεις τη μια γκάφα μετά την άλλη και δίνεις τη δυνατότητα σε Αλέκσηδες και Πανούληδες να γελάνε και να σπάνε πλάκα μαζί σου.
 

Οι ασυνάρτητες τοποθετήσεις σου για τους δύο στρατιωτικούς μας, τα ήξεις αφήξεις για το περιστατικό στο Καστελόριζο και, κυρίως, το φιάσκο με τις γαλλικές φρεγάτες αποδεικνύουν ότι είσαι τόσο μα τόσο λίγος, που προσωπικά δεν θα σε προσλάμβανα ούτε για πρωτόκολλο σε δημόσια υπηρεσία.
 

Κορδόνια, τουλάχιστον, ξέρεις να δένεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: