"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Επίσκεψη Τ. Ερντογάν στα Σκόπια -- Ισχυρή στήριξη από την Τουρκία στη γειτονική χώρα

Στα Σκόπια φθάνει αύριο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για διήμερη επίσκεψη, θέλοντας να τιμήσει την 20ή επέτειο της ίδρυσης της ΠΓΔΜ, σε μια κίνηση η οποία μάλλον θα επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πΓΔΜ θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα παραστεί στην τελετή αποφοίτησης στο Διεθνές Βαλκανικό Πανεπιστήμιο και θα επισκεφθεί διάφορες περιοχές με κεντρικό σταθμό το Μοναστήρι το οποίο συνδέεται με τον Κεμάλ Ατατούρκ αλλα και οθωμανικά πολιτιστικά μνημεία.

Η Τουρκία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τη χώρα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και προσφέρει ισχυρή πολιτική στήριξη στη διεθνή παρουσία και ατλαντική προοπτική της χώρας με το συνταγματικό όνομα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει σημαντική οικονομική διείσδυση των τουρκικών εταιρειών στα Σκόπια.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: