"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η χώρα που πιστεύει τον Τσάκα το 2011, γιατί να μην εμπιστευτεί τον Παπανδρέου το 2009 ???

Γραφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Ας πούμε ότι προσπαθούμε να δείξουμε σε παιδάκια του νηπιαγωγείου τους λόγους για τους οποίους αυτά θα μεγαλώσουν, αλλά η πατρίδα τους θα γίνει πιο μικρή. Παίρνουμε μια φωτογραφία του κ. Βλάση Τσάκα και τη δείχνουμε προς πάσα κατεύθυνση. 

Ο Βλάσης Τσάκας είναι ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος ενός σαουδάραβα πρίγκιπα που φέρεται, πάντα από τον κ. Τσάκα, πρόθυμος να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Ο Βλάσης Τσάκας πήγε στα γραφεία του Παναθηναϊκού με ταξί. Αν οι ταρίφες είχαν απεργία, θα πήγαινε με λεωφορείο. Και αν υπήρχε ο πρίγκιπας από τη Σαουδική Αραβία, θα είχε κόψει τουλάχιστον τη γλώσσα του Τσάκα που εμφανίστηκε να δίνει συνέντευξη σε καφετέρια, αξύριστος και με το καλαμάκι του φραπέ στο στόμα. Για να καταλάβετε, αν ο Τσάκας επρόκειτο να συνομιλήσει με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, δεν θα είχε επιζήσει της απολύμανσης. Αυτά τα έχετε δει. Εγώ άλλο θέλω να σας πω.

Ζούμε σε μια χώρα όπου μπορεί οποιοσδήποτε να πάρει δημοσιότητα μοιράζοντας τη φωτογραφία ενός πρίγκιπα. Οποιοσδήποτε. Δεν είναι εκπρόσωπος μεγάλου δικηγορικού γραφείου. Δεν είναι καν επιχειρηματίας, δεν είναι τίποτα το συγκεκριμένο. Η υπόθεση φωνάζει από μακριά, φοράει μύτη κλόουν και σου κάνει νοήματα. Και όμως, όλη αυτή παράσταση έγινε πρωτοσέλιδη, έπαιξε σε κανάλια, απασχόλησε χιλιάδες ανθρώπους και χάρισε τεράστια δημοσιότητα σε έναν τύπο που, πιθανότατα, έπαιξε στοίχημα εκατό ευρώ για το αν μπορεί να γίνει διάσημος σε ένα απόγευμα. 

Η χώρα, λοιπόν, που πιστεύει τον Τσάκα το 2011, γιατί να μην εμπιστευτεί τον Παπανδρέου το 2009; Και γιατί να μην αγκαλιάσει με ελπίδα τον Σαμαρά; 
 
Και εδώ είναι η ευθύνη. Ξέρεις ότι σου λένε ψέματα, αλλά κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις. Είσαι σαν τη σύζυγο που πιάνει τον άνδρα της με την ξανθιά, αλλά περιμένει να του το πει την κατάλληλη στιγμή. Και ας περάσουν χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: