"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Κατασκευάζει πλωτό αεροδρόμιο (Την ώρα που εμείς τα δικά μας τα κάνουμε "μητροπολιτικά πάρκα")

Οι υπουργοί εσωτερικών Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν και μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ της Τουρκίας παρέστησαν στη τελετή θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου που θα κατασκευαστεί στα Κοτύωρα.

Το αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στο θαλάσσιο χώρο, μετά βέβαια από την επιχωμάτωση του. Η κατασκευή του θα στοιχίσει 144 εκατ. λίρες Τουρκίας και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 528 ημέρες.

Το μόνο πρόβλημα που προκύπτει είναι η ονομασία του. Οι κατασκευαστές αποφάσισαν να το ονομάσουν Or-Gi από τα αρχικά των πόλεων Ορντου (Κοτύωρα) και Γκίρεσουν (Κερασούντα).

Ο Νομάρχης Κοτυόρων Ορχάν Ντουζγκιούν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου Or-Gi επειδή παραπέμπει στην άσεμνη λέξη «όργιο»!

Μπορεί το όνομα να είναι άσεμνο, αλλά το αεροδρόμιο από τη φωτογραφία που δημοσιεύει η Μιλλιέτ φαίνεται άψογο. Η κατασκευή αεροδρομίου σε θαλάσσιο χώρο φαίνεται εκπληκτική ιδέα για τα μικρά νησιά που θέλουν οι Τούρκοι κατασκευαστές να αγοράσουν και να τα μετατρέψουν σε επίγειους παράδεισους…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: