"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΟΜΑΛΙΑ: Ισλαμιστές αντάρτες πυρπολούν τρόφιμα και φάρμακα

Σφοδρές συγκρούσεις με τουλάχιστον 4 νεκρούς ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, την επομένη της παράδοσης του πρώτου αεροπορικού φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για 3,7 εκατ. λιμοκτονούντες Σομαλούς. Δεκάδες χιλιάδες από αυτούς συρρέουν σε κυβερνητικά κτίρια για να παραλάβουν τρόφιμα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, και ειρηνευτικών στρατευμάτων της Αφρικανικής Ενωσης. 

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, οι ισλαμιστές αντάρτες που ελέγχουν τμήματα της χώρας απαιτούν "μίζες" από τους αξιωματούχους του ΟΗΕ για να τους επιτρέψουν την πρόσβαση σε πληγείσες περιοχές. Οταν δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους, πυρπολούν κιβώτια με τρόφιμα και φάρμακα. Στην τελευταία της ανακοίνωση η Αλ Σαμπάμπ επιβεβαίωσε το εμπάργκο στις ανθρωπιστικές αποστολές του ΟΗΕ, το οποίο είχε άρει προσωρινά.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: