"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η Lufthansa αυξάνει κατά 2.000 τις θέσεις στα αεροπλάνα της

Reuters, Bloomberg

Mε μία απλή αλλά καινοτόμο ιδέα, η Lufthansa θα αυξήσει τις διαθέσιμες θέσεις της και θα ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλών ναύλων. Συγκεκριμένα, μέχρι την εκπνοή του επόμενου έτους θα αυξήσει τη χωρητικότητά της σχεδόν κατά 2.000 θέσεις στα αεροσκάφη μονού διαδρόμου, αλλάζοντας τα καθίσματα με άλλα, που έχουν πιο λεπτή πλάτη. Αυτό σημαίνει ότι θα προστεθούν ακόμη δύο σειρές καθισμάτων σε κάθε αεροσκάφος, ενώ ο χώρος για τα πόδια των επιβατών θα αυξηθεί έως και κατά 5 εκατοστά. Η συνολική αντικατάσταση θα αφορά 200 αεροσκάφη, που μεταφέρουν περί τις 33.000 επιβάτες

Οι αλλαγές τόσο στην οικονομική θέση όσο και στην πρώτη θέση αποτελούν και τις πρώτες από το 2006 στον στόλο που χρησιμοποιεί η Lufthansa για τα δρομολόγια μικρών αποστάσεων. Επιπλέον, η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν πρόχειρο φαγητό στα δρομολόγια μικρών αποστάσεων, για πρώτη φορά μετά δεκαπέντε χρόνια. Ευελπιστεί, δε, να επιστρέψει σε χρεώσεις εισιτηρίων αντίστοιχες με εκείνες προ της κρίσης και να ανταγωνιστεί με αερομεταφορείς χαμηλών ναύλων.

«Η ιδέα είναι έξυπνη για να μειώσει η εταιρεία το ανά μονάδα κόστος», τόνισε ο αναλυτής του κλάδου Περ-Ολα Χέλγκρεν της Landesbank Baden-Wuerttemberg. «Ο ανταγωνισμός με τις εταιρείες φθηνών εισιτηρίων αναγκάζει τους αερομεταφορείς να περικόψουν τις τιμές των ναύλων τους και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα ως προς τη χρήση των αεροσκαφών τους ως αντιστάθμισμα»

Χθες η τιμή της μετοχής μετά την είδηση ανήλθε κατά 1,9%, στα 16,85 ευρώ, και κατόπιν υποχώρησε στα 16,71 ευρώ. Οι νέες θέσεις της εταιρείας θα παρουσιαστούν στα μέσα Δεκεμβρίου, θα έχουν εργονομικό σχεδιασμό και θα μοιάζουν πολύ με εκείνες της Austrian Airlines. Επιπλέον, στο πλαίσιο της καινούργιας εικόνας εντάσσεται και μια νέα αντίληψη στην εξυπηρέτηση επιβατών, για την οποία όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: