"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Διπλωµάτες - κατάσκοποι στην έδρα του ΟΗΕ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ πρακτόρων είχαν αναλάβει οι αµερικανοί διπλωµάτες στην έδρα των Ηνωµένων Εθνών, οι οποίοι φέρεται να είχαν λάβει την εντολή από τη Χίλαρι Κλίντον αλλά και την προκάτοχό της στο Στέιτ Ντιπάρτµεντ Κοντολίζα Ράις να κατασκοπεύουν τους εκπροσώπους των µόνιµων µελών του Συµβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και τον γενικό γραµµατέα του Οργανισµού Μπαν Κι Μουν. Από τους αµερικανούς διπλωµάτες είχε ζητηθεί να πάρουν από τους ξένους συναδέλφους τους προσωπικά στοιχεία όπως DNA, δακτυλικά αποτυπώµατα και απεικόνιση σάρωσης της ίριδας των µατιών.

Σύµφωνα µε έγγραφα που δηµοσιοποιήθηκαν, το διπλωµατικό προσωπικό των ΗΠΑ είχε λάβει επίσης την εντολή να αποσπά χρονοδιαγράµµατα εργασίας, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αριθµούς φαξ, διευθύνσεις ιστοσελίδων, κωδικούς πρόσβασης και αριθµούς κινητών τηλεφώνων. Οι πληροφορίες αποστέλλονταν στη συνέχεια σε πρεσβείες των ΗΠΑ σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσµου.

Η Χίλαρι Κλίντον φέρεται να έδωσε τις συγκεκριµένες εντολές τον Ιούλιο του 2009.

Χθες, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωµένα Εθνη Σούζαν Ράις διέψευσε µε απόλυτο τρόπο την πληροφορία. «Θα είµαι σαφής. Οι διπλωµάτες είναι ακριβώς αυτό: διπλωµάτες», δήλωσε. «Οι διπλωµάτες µας κάνουν αυτό που κάνουν οι διπλωµάτες σε όλο τον κόσµο κάθε µέρα: χτίζουν σχέσεις, διαπραγµατεύονται, προωθούν τα συµφέροντά µας και εργάζονται για να βρουν κοινές λύσεις σε σύνθετα προβλήµατα», πρόσθεσε. Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, πάντως, σχολίασε ειρωνικά τις αποκαλύψεις του Wikileaks για το αµερικανικό δίκτυο διπλωµατών – κατασκόπων στο κτίριο του ΟΗΕ.

«Σιγά την έκπληξη» είπε ο Βίταλι Τσούρκιν στους δηµοσιογράφους, ο µοναδικός διπλωµάτης που δέχθηκε να κάνει δηλώσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: