"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μπίνγκο

Του Κώστα Γεωργουσόπουλου

Αν φτάσουµε σώοι και ζωντανοί έως τον Ιανουάριο του 2013, δηλαδή σε δύο χρονάκια και έναν µήνα, και αν συνεχιστεί η δουλεία της χώρας στο Μνηµόνιο, µας περιµένουν και άλλα δεινά.

Αφού στερηθήκαµε ως συνταξιούχοι τον 13ο και τον 14ο µισθό, αφού υποχρεωθήκαµε, αν εργαζόµαστε, εκτός από τον φόρο, να πληρώνουµε έκτακτη εισφορά, αφού ξεζουµιστήκαµε στην περαίωση, παρ’ όλες τις τετελεσµένες περαιώσεις, αφού πληρώνουµε κάπου 650 ευρώ το δίµηνο στον Οργανισµό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ), θα υποστούµε, λέει το Μνηµόνιο, και µείωση κατά 70% της σύνταξης και συνάµα αύξηση κατά 50% της εισφοράς του ΟΑΕΕ.

Και το Μνηµόνιο δεν αναφέρει αν εργάζεσαι παρτ τάιµ, για να συµπληρώσεις τη γλίσχρα σύνταξη. Εργάζεσαι, κοµµένη η σύνταξη. Αρα µε φόρους, εισφορές, περαιώσεις, αυξήσεις τιµών, περικοπές αποδοχών, εκ των πραγµάτων µειώνεται η αγοραστική σου αξία. Αν αυτό επιδιώκετε, να το αντιληφθώ, αφού τόσα χρόνια ήµουν σπάταλος και υπέκυπτα στον πειρασµό της αγοράς.

Αλλά, ω ευλογηµένοι, γιατί µου ζητάτε ως τεκµήριο καταναλωτή να σας προσκοµίσω αποδείξεις, που, αν είναι κατώτερες από το όριο που θέσατε, να µου µειώσετε την έκπτωση του φόρου;

Με θέλετε ζήτουλα, επαίτη καταναλωτή. Ως καταναλωτή µε καθιστάτε ζήτουλα και ως ζήτουλα µε ανακηρύσσετε καταναλωτή.

Γνωρίζω την πρόχειρή σας απάντηση. Με τις αποδείξεις συλλαµβάνουµε τους πωλητές και τους παρόχους υπηρεσιών. Αριστα. Για να φορολογήσετε τους φοροδιαφεύγοντες, ωθείτε κάθε µισθωτό και συνταξιούχο στην κατανάλωση, µειώνοντάς του την αγοραστική του αξία. Μπίνγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: