"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο Γκιουλέκας έστειλε ευχές στον ΝΕΚΡΟ Γ. Ράλλη!

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Ως παλαιός Ραλλικός –από το αλησμόνητο 1981– δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων προς τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ο οποίος απέστειλε ταχυδρομικώς τις ευχές του στον Γεώργιο Ράλλη, επί τη ονομαστική εορτή του στις 23 του μηνός, μολονότι έχουν παρέλθει τέσσερα χρόνια από την εκδημία του πρώην πρωθυπουργού.

Ωστόσο, διερωτώμαι μήπως κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας το πνεύμα του Γεωργίου Ράλλη. Μήπως αργά τη νύχτα, στην οδό Κανάρη, όταν όλα τα καφενεία και τα λοιπά καταστήματα της περιοχής έχουν κατεβάσει τα ρολά, εκείνος φοράει το ψάθινο καπέλο του και πάει τη βόλτα του ώς τον Εθνικό Κήπο; Παράλογο ερώτημα, αλλά το υπαγορεύει η στάση του άμεμπτου Κωνσταντίνου Γκιουλέκα. Βλέπετε, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης διαμένει πολύ κοντά στην Κανάρη, όπου ήταν η κατοικία του Γ. Ράλλη, και, επομένως, είναι πιθανό κάτι περισσότερο να γνωρίζει για τα φαντάσματα της περιοχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: