Εμείς οι αριστεροί είμαστε κατά των γόνων...
— Ιωσήφ Φουσέ (@JosephFouce) January 24, 2025
Εντάξει, μπήκαμε στην πολιτική λόγω του πατέρα μας, διορίσαμε βουλευτή τον άντρα μας, παλέψαμε να κάνουμε τον μπαμπά πρόεδρο της δημοκρατίας, όμως όλα αυτά στα πλαίσια ενσυναίσθησης, αλληλέγγύης και ηθικού πλεονεκτήματος...
Και στα… pic.twitter.com/ZPe1Iet0g2
Του Γιάννη Σιδέρη
Θα λείπει και ο Τασούλας από το προεδρείο της Βουλής να τρολάρει τη Ζωή προτρέποντάς την να φωνάζει «πιο δυνατά, δεν ακούγεστε», όταν εκείνη ουρλιάζει μέσα στο κοινοβούλιο.
Προχθες πλακώθηκε με τον Καιρίδη κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και ενώπιον του έκπληκτου πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Βόιτσεκ Πονικέφσκι, ο οποίος είχε κληθεί να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της πολωνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Η Ζωή πήρε τον λόγο και επί 16 λεπτά κατήγγειλε την πολιτική του Ισραήλ και του Νετανιάχου (όπως ασφαλώς είναι δικαίωμά της). Η ένσταση του Καιρίδη ήταν επειδή είχε «τον ατέλειωτο» και παραβίαζε τον χρόνο που δικαιούνται οι ομιλητές.
Ποιος είδε τη Ζωή και... δεν τη φοβήθηκε! Καταλόγισε στον Καιρίδη «μπούλινγκ» εναντίον της, ενώ τον κατηγόρησε ότι κόντεψε… να δείρει τον πρόεδρο τα επιτροπής Πλακιωτάκη επειδή την άφηνε να μιλάει!
Η εποποιία της ξεκίνησε με την ψήφισή της για τον θώκο της Προέδρου της Βουλής. Δεν αναφερόμαστε στα ατέλειωτα ξενύχτια με την τυπολατρία που έδειχνε, και η οποία πάντως ήταν εντός του πλαισίου των κανονισμών, έστω και αν της καταλογίστηκε προσπάθεια τορπιλισμού του τρίτου μνημονίου.
Αναφερόμαστε σε εκκεντρικά «ντεσού» που συνόδευσαν την πορεία της. Όπως ας πούμε την πρωτοβουλία της να θέσει τη στολή των αστυνομικών φρουρών της Βουλής εκτός… κανονικότητας. Με έγγραφη εντολή της, οι αστυνομικοί θα φρουρούσαν τη Βουλή με «απαραίτητη ευπρεπή πολιτική περιβολή» και όχι με στολή και πηλήκιο!
Για το μέτρο αυτό υπήρξε εκ των υστέρων κάποια λογικοφανής εξήγηση. Είχε προϋπάρξει επιστολή του Νίκου Μαζιώτη (μέλους της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας») στην οποία προέτρεπε «ένοπλη έφοδο για την κατάληψη των οχυρών της εξουσίας, Βουλή, υπουργεία, τράπεζες, Τράπεζα της Ελλάδος. Αφοπλισμό της Αστυνομίας και του Στρατού» καθώς «η μόνη λύση είναι η κοινωνική επανάσταση». Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αιτιολόγηση, και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, για την απόφαση της Προέδρου να απαγορεύσει στα ΜΑΤ (που είτε στάθμευαν στη γωνία Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, είτε κατέβαιναν για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις στις πορείες), να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής!
Μπορεί τα ΜΑΤ να ήταν στο στόχαστρο των διαδηλωτών, αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν ήταν διαδηλώτρια. Ήταν πρόεδρος θεσμικού οργάνου της Δημοκρατίας και τα ΜΑΤ εντεταλμένα όργανα της ίδιας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος, είχε γνωστοποιήσει ότι οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των αστυνομικών θα υπέβαλαν αίτημα αποχώρησης από τη φύλαξη της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι για την «ρατσιστική και τυραννική» συμπεριφορά της προέδρου απέναντι σε άνδρες των ΜΑΤ.
Σε άλλη περίπτωση η Πρόεδρος κατσάδιασε αστυνομικό διευθυντή που ήταν υπεύθυνος των μέτρων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Του ζήτησε τον λόγο σε έντονο ύφος, επειδή είχε αποκλείσει την αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας. Σημειωτέον είναι κάτι που γίνεται σε κάθε διαδήλωση, εκτός των πορειών για το Πολυτεχνείο που κατευθύνονται στην αμερικανική πρεσβεία.
Επί Ζωής, τον Απρίλιο του 2015, έγινε η πρώτη εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή (η δεύτερη ήταν του Ρουβίκωνα επί προεδρίας Νίκου Βούτση). Οι αντιεξουσιαστές εισήλθαν στη Βουλή, φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια, και έγραψαν στους τοίχους «Φωτιά στο κοινοβούλιο» και παρόμοια. Απαιτούσαν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, όπως και την κατάργηση του λεγόμενου «τρομονόμου» και των φυλακών «τύπου Γ». Έτυχε ο γράφων, ομού με συνάδελφο κυριακάτικης εφημερίδας, να συναντήσουμε την Πρόεδρο στο διάδρομο. Τη ρώτησα αν θα προβεί σε κάποια ενέργεια και απαξιωτικά μας απάντησε: «Σας ενοχλεί που μπήκε ο λαός στη Βουλή;». Αργότερα με δελτίο τύπου μιλούσε για διαστρεβλωτική της πραγματικότητας «ενημέρωση», από τα γνωστά «έγκυρα» ΜΜΕ, και «διευκρίνιζε» ότι «ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε».
Το έτερο συναπάντημα του γράφοντος με την Πρόεδρο ήταν στο χωριό του το Δίστομο, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου για τη σφαγή. Ενώ οι αρχές του χωριού είχαν καλέσει τον Πρέσβη της Γερμανικής δημοκρατίας, η Ζωή του απαγόρευσε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των σφαγιασθέντων, προσβάλλοντας έτσι και τους οικοδεσπότες.
Τότε ο εύψυχος Μανόλης Γλέζος σηκώθηκε από την καρέκλα του, πήρε τον πρέσβη από το χέρι και μαζί περπάτησαν ως το μνημείο, όπου ο πρέσβης μπόρεσε και κατέθεσε στεφάνι.
Τρίτη εμπλοκή μου ήταν όταν ζήτησα από το γραφείο της συνέντευξη για το liberal. Δέχτηκε υπό την - πρωτοφανή - προϋπόθεση ότι αφού έγραφα τη συνέντευξη θα την προσκόμιζα να την ελέγξει και να δώσει η ίδια το «ΟΚ» της δημοσίευσης.
Φυσικά και δεν έγινε δεκτό. Αντιπρότεινα να υπάρχει και μαγνητόφωνο από το γραφείο της, ώστε στην περίπτωση που διαστρεβλώσω κάτι από τα λεγόμενά της να με καταγγείλει. Ήταν αμετάπειστη (προφανώς απέναντι στον... καθεστωτικό δημοσιογράφο) και η συνέντευξη ματαιώθηκε.
Επειδή μακρηγορήσαμε, ολοκληρώνουμε με το ηθικό ατόπημα τη Ζωής, να παραχαράξει τη λαϊκή εντολή και να αφαιρέσει από τις λίστες των εκλογών του Ιουνίου του 2023, πρόσωπα που πρώτευσαν στις εκλογές του Μαΐου, βάζοντας αυτούς που η ίδια γούσταρε.
Καλά κάνει βέβαια. Ούτε η παραχάραξη της λαϊκής εντολή που καταγγέλθηκε από τις πρωτεύσαντες στις εκλογές, ούτε η πρώην και νυν συμπεριφορά της, αντιμετωπίζονται αρνητικά από το κοινό της.
Αντιθέτως, στα σόσιαλ μίντια …
εκπέμπονται ύμνοι που τη χαρακτηρίζουν ως τη μόνη αυθεντική, αγωνιστική, αντιπολιτευτική φωνή, απέναντι «στο καθεστώς Μητσοτάκη». Οπότε καλά κάνει. Ας φωνάζει και άλλο. Εν ανάγκη ας πάρει και ντουντούκα στο κοινοβούλιο για να ακούγεται ευκρινέστερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου