"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίοι ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΣΤΑΛΙΝΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΕΣ: Λεπτομέρειες με ουσία

 



Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Όταν δεν σέβεσαι τους θεσμούς της χώρας, θα σεβαστείς τους εσωκομματικούς θεσμούς;

Υποτίθεται ότι, όπως σε ένα Πολίτευμα, και  σε ένα κόμμα η επιτροπή δεοντολογίας - η δικαστική εξουσία δηλαδή - είναι ανεξάρτητη, ώστε να μην κάνει ο αρχηγός ό,τι γουστάρει και να διαγράφει όποιον δεν του αρέσει.

Όμως, το ίδιο το Μα(ρ)ξίμου διακινεί την πληροφορία ότι κι αυτή η διαγραφή, όπως όλες οι προηγούμενες, έγιναν "με εντολή Μητσοτάκη".

Είναι τόσο συμπλεγματικός ο μέχρι τώρα κολλητός φίλος του Αυγενάκη;

Είναι τόσο ανασφαλής;

Αν ήταν στοιχειωδώς σοβαρός θα έπρεπε να τονίσει το "Με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, διεγράφη ο..." για να δείξει ότι τα όργανα του κόμματος λειτουργούν, κι ότι το εύρος της αναγνώρισης της ηθικής απαξίας του τραμπουκισμού του Αυγενάκη είναι μεγάλο, παγκομματικό, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας εκπροσωπεί το σύνολο του κόμματος.

Η διαγραφή "με εντολή Μητσοτάκη", και κάθε κομματική απόφαση με εντολή αρχηγού, καθιστά τον ρόλο της επιτροπής δεοντολογίας διεκπεραιωτικό.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι το αποδέχονται και οι ίδιοι!

Στο μπακαλόχαρτο που βλέπετε δεν υπάρχει καμμία αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης, δυο γραμμούλες έστω που να ορίζουν το ηθικό πλαίσιο της κρίσης της επιτροπής. Η απόφαση βγήκε "κατόπιν τούτου"! Δηλαδή κατόπιν του εγγράφου που έστειλε ο ηγεμών.

Είναι και αγράμματοι! Πιο πάνω γράφουν "κατόπιν του υπ' αριθμ. 32 έγγραφο"!

Ρε παλληκάρια, που μας ζαλίσατε τον έρωτα με την αριστεία σας, δυο φράσεις όλες κι όλες έπρεπε να γράψετε! Έχετε στρατό από μετακλητούς, στοίβα τα διδακτορικά, δεν υπήρξε ούτε ένας να σας πει ότι δεν λέμε "κατόπιν του... έγγραφο" αλλά "κατόπιν του εγγράφου";

Πού τη βρήκαμε όλη αυτή τη σαβούρα, ρε φίλε;

Πώς καταντήσαμε να μας κυβερνούν ανόητα, κομπλεξικά, αγράμματα ανθρωπάρια;

Υ.Γ.1.  Βεβαίως, τα δείγματα της συμπεριφοράς του Αυγενάκη ήταν άφθονα και κάποια από αυτά πολύ πιο σοβαρά από την επίθεσή του στον υπάλληλο του αεροδρομίου. Αλλά δεν υπήρχε βίντεο και θάφτηκαν.

Επιπλέον, παρά τις τερατώδεις αποτυχίες (και παρανομίες) του - τα έκανε μπάχαλο με ό,τι κι αν ασχολήθηκε - ο σημερινός "εντολέας" του Μα(ρ)ξίμου, του ανέθετε συνεχώς υπουργεία, μη χάσει το τεφαρίκι.

Υ.Γ. 2 Επιμένετε ακόμα κάποιοι ότι…

 

 έκανα λάθος που δεν πήγα στη ΝΔ διότι τάχα μου μέσα από το μεγάλο κόμμα θα ανεδείκνυα τις ικανότητές μου;

Πώς ακριβώς;

Θα υποστήριζα θέσεις σαν κι αυτή ή θα το βούλωνα με τον φόβο της "εντολής Μητσοτάκη";

Δεν υπάρχουν σχόλια: