"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΟΥΤΙΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Με το παραμύθι και το Αζόφ!

 


Toυ ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΖΟΥ

Η παραπληροφόρηση που υπάρχει πάνω στα περισσότερα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, είναι γνωστή. Όπως γνωστό είναι επίσης το γεγονός ότι αυτή η παραπληροφόρηση, έχει τεράστιο κόστος για τη χώρα και την πρόοδο της. Κόστος όχι μόνο οικονομικό!

Χαρακτηριστική περίπτωση παραπλανητικής προπαγάνδας που (ήδη) κόστισε πολύ και δυστυχώς θα κοστίσει στη χώρα πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον, είχαμε εχθές στη Βουλή, με την ομιλία Ζελένσκι.

Καλλιεργημένος και άνθρωπος των τεχνών ο Ουκρανός πρόεδρος, θεώρησε σωστό να ανταποδώσει την τιμή που του έκανε η Ελληνική Δημοκρατία να μιλήσει στον ναό της, δίνοντας τη δυνατότητα σε δύο Έλληνες ομογενείς, να απευθύνουν χαιρετισμό στους Έλληνες βουλευτές, με τους οποίους μοιράζονται κοινή καταγωγή.

Τι το ήθελε; 

Σαν να μην έφτανε η ντροπή της απουσίας τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων από την ομιλία επίσημου προσκεκλημένου της Ελληνικής Δημοκρατίας και δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη χώρας που πολεμά για τα ιερά και τα όσια της, αμέσως τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν. Ενώ κάμποσοι δεν χειροκρότησαν όταν τέλειωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, λάβρα δήλωσε λίγο μετά πως θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής!

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ιστορική ντροπή! Επειδή "Οι ναζί δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή"! Έτσι είπε! Λες και υπήρχε περίπτωση Εβραίος το θρήσκευμα, με συγγενείς που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, να επιλέξει να ανταποδώσει την υψηλότατη τιμή που του έγινε, επιτρέποντας σε ναζί να εμφανισθεί μαζί του!

Πόσο δύσκολο είναι να το σκεφθεί κάποιος αυτό;

Καθόλου βέβαια! Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του οποίου ηγείται, έχουν εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει το δόγμα με το οποίο πολιτεύονται, αυτός, το κόμμα του, και τα παρακλάδια του στην άκρα Αριστερά και την άκρα Δεξιά: "Τα πάντα είναι στο παραμύθι"! Τους ενώνει ο Πούτιν, όπως τους ένωνε το παραμύθι "του ζουρνά των αγορών" το 2015. Δεν θα μπορούσαν, παρά να αδράξουν την ευκαιρία για να πουλήσουν ένα ακόμη "παραμύθι"!

Τα περί "ναζιστικού Αζόφ", δεν είναι παρά ακριβώς αυτό: ένα καλοστημένο παραμύθι! Το οποίο προσπαθεί εδώ και 7-8 χρόνια να πλασάρει η προπαγανδιστική μηχανή του Ρώσου δικτάτορα! Με σημαντική επιτυχία, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία,  είτε για τα ρωσικά φερέφωνα, είτε για την "αυταπατημένη" (sic) αντιπολίτευση.

Η πραγματική κατάσταση έχει ως εξής: 

 

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και λόγω της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία, όντως είχε ιδρυθεί στην Ουκρανία μία εθνικιστική, παραστρατιωτική οργάνωση με το όνομα "Αζόφ". Σε αυτήν την οργάνωση συμμετείχαν περί τις 3.000 άτομα, εκ των οποίων ένα 20-25% εξέφραζε πράγματι ναζιστικά πιστεύω. 

Στα τέλη του 2014 όμως, υπό την πίεση της ουκρανικής ανάγκης να αντιτάξει έμπειρους και εκπαιδευμένους μαχητές απέναντι στους καθοδηγούμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές, η Αζόφ εντάχθηκε στην ουκρανική πολιτοφυλακή και μετετράπη σε "τάγμα Αζόφ".

Ένα τάγμα αμειβόμενων εθελοντών που, λόγω των πολλών επιτυχιών των μελών του στο πεδίο της μάχης, θεωρείται μονάδα "ελίτ" και έχει προσελκύσει πολλούς νέους εθελοντές. Αυτή η αθρόα προσέλευση νέων μελών, ουσιαστικά "αποναζιστικοποίησε" το σώμα. Ο ιδρυτής της οργάνωσης και τα μέλη με ναζιστικά ιδεώδη, σιγά-σιγά αποχώρησαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα ναζιστικό κόμμα. Χωρίς καμία επιτυχία όμως. Το σύνολο των ακροδεξιών-ναζιστικών-φασιστικών κομμάτων στις τελευταίες εκλογές, έλαβε ποσοστό 1,6% συνολικά!

Οι στρατιώτες του τάγματος Αζόφ σήμερα, αριθμούν περί τους 1.000, πολεμούν στη νοτιοανατολική Ουκρανία και είναι μεταξύ αυτών που κρατούν ακόμη ελεύθερη τη μαρτυρική Μαριούπολη! Μια Μαριούπολη που έχει ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αλλά παρ’ όλα αυτά δεν παραδίδεται, επί περισσότερες από 45 ημέρες. Κατά ένα μεγάλο μέρος επειδή το τάγμα Αζόφ πολεμά νύχτα-μέρα, με νύχια και με δόντια. Πολεμά πολλές φορές νηστικό επειδή, όπως αποκάλυψε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης μετά την επιστροφή στην πατρίδα, παρέχει τις προμήθειες του στους αμάχους! Και υπάρχουν άνθρωποι που κολλούν (τις όποιες) ταμπέλες σε τέτοιους ήρωες και αρνούνται να τους ακούσουν ή έστω, να τους χειροκροτήσουν…

Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο προϊόν διερεύνησης της στήλης, αλλά επιβεβαιώνονται από ειδικούς για την περιοχή και από το BBC!

Αλλά τι να ξέρει το πλέον αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης στον πλανήτη; Είναι δυνατόν το μέσο που διαθέτει ειδικό τμήμα το οποίο ελέγχει την αξιοπιστία των δικών του ρεπορτάζ, να ξέρει καλύτερα από τον Νίκο τον Φίλη, την Όλγα την Γεροβασίλη ή τον Αλέξη τον Ηγέτη; Μπα! Αποκλείεται!

Η περίπτωση Ζελένσκι κατέστησε τη χώρα διεθνή περίγελο αλλά είναι απλά ένα δείγμα, μιας συγκεκριμένης, συμπεριφοράς από μια συγκεκριμένη μερίδα Ελλήνων. Δυστυχώς ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο. 

Το 2015, η παραπληροφόρηση μας κόστισε περισσότερα από 100 δις ευρώ. Προφανώς, το τρομακτικό αυτό ποσό "διδάκτρων", δεν ήταν αρκετό ώστε να μάθουμε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από την… αυταπάτη!

Άραγε πόσο πρέπει να φτάσει ο λογαριασμός για ν’ αποφασίσει ο Έλληνας ότι αξίζει τον κόπο ν' ασχοληθεί; 




Δεν υπάρχουν σχόλια: