Του Γιάννη Σιδέρη
Η πενία ποσοστών τέχνας απεργάζεται. Πέραν του παραδόξου ότι ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές εν μέσω πανδημίας ενώ την ίδια στιγμή εξαιτίας της υπάρχουν σκέψεις αναβολής του συνεδρίου, τώρα εν απελπισία τελούντες, αρχίζουν τα σενάρια για νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές!
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, δεν είναι μεν «λαγός» του Τσίπρα, αλλά δεν είναι και ελεύθερος σκοπευτής. Μετέφερε τηλεοπτικώς το κλίμα, τις συζητήσεις και επιθυμίες που κυοφορούνται στο εσωτερικό του κόμματος, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση (και βρήκαν τρόπο!). Έτσι ανέλαβε επωνύμως αυτό που και «κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ» διοχετεύουν, να διερμηνεύσει την πρόταση Τσίπρα για τη διενέργεια εκλογών, εξηγώντας μας ότι… λάθος καταλάβαμε.
Σε ερώτηση αν έχει νόημα το αίτημα Τσίπρα την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τον πλανήτη, «εξήγησε» ότι «Η πρόταση Τσίπρα… δεν ήταν για εκλογές, ήταν για αναχώρηση, για παραίτηση του κ. Μητσοτάκη».
Πως το τεκμηρίωσε;
Υποστήριξε ότι έχει αρχίσει συζήτηση σε …παραπολιτικούς ή και σε πολιτικούς κύκλους, για να διακυβέρνηση με άλλον επικεφαλής!
Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι παραπολιτικοί κύκλοι και δεν τους αποκάλυψε. Ίσως όμως να γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν έχουν επαφή μαζί τους! Όμως η φράση Τσίπρα ήταν: Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη. Να προκηρύξετε εκλογές. Να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο.
Βέβαια όλα αυτά δείχνουν μια αυτεπίγνωση. Έχουν πλέον πεισθεί και απελπιστεί ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν εξουσία τουλάχιστον την επόμενη τετραετία. Η «προοδευτική διακυβέρνηση» είναι ένα φαντασιακό αφήγημα που αποσκοπεί να δείξει στους ψηφοφόρους ότι στο βάθος του αδιέξοδου τούνελ στο οποίο στροβιλίζονται, υπάρχει ένας σηματωρός που θα τους βγάλει στο ξέφωτο.
Ο Ανδρουλάκης είναι νέος αρχηγός, δεν έχει καν συγκροτήσει το κόμμα του, και δεν έχει λόγο να αφεθεί να πατηθεί στον επικοινωνιακό οδοστρωτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζει ότι θα ηγηθεί ενός κόμματος που ανέρχεται (αν θα γίνει μένει προς απόδειξη) εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέρχεται και αναζητεί στηρίγματα.
Άλλωστε, ως υπόθεση εργασίας, αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας εννοούσε μια τέτοια λύση, θα ήταν αναντίστοιχος με τον εαυτό του (εντάξει δεν θα ήταν η πρώτη φορά) και δεν θα έπρεπε καν να την συζητάει.
Ήταν ο Τσίπρας που όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου δήλωνε «η χώρα χρειάζεται προοδευτική κυβέρνηση και όχι παρένθετες λύσεις με τεχνοκράτη πρωθυπουργό. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που κινούνται στο προοδευτικό τόξο οφείλουν να λάβουν θέση».
Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή η πεποίθηση του Τσίπρα ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια εξωθεσμική, εξωδημοκρατική και αντιδημοκρατική παρέμβαση, που τον ώθησε να διαπράξει την απρέπεια. Πρωθυπουργός ων, δεν επισκέφθηκε ούτε καν για λόγους κοινωνικής ευγένειας έναν Έλληνα πρώην Πρωθυπουργό, τραυματισμένο από τη βόμβα των… «λαϊκών αγωνιστών» !
Αφού τόση απέχθεια είχε προς τις «παρένθετες λύσεις», πως τώρα ζητά άλλη κυβέρνηση χωρίς εκλογές και με άλλον Πρωθυπουργό, και όχι αυτόν που εξέλεγξε ο ελληνικός λαός;
Εν τω μεταξύ, δεν μπορούν να κάνουν στοιχειώδη πειστική αντιπολίτευση που να δικαιολογείται από τις δυνατότητες της χώρας, εν αντιθέσει με το ΚΙΝΑΛ, που δείχνει ωριμότητα, αλλά ίσως γι΄ αυτό δεν ακούγεται. Η δημοσιογραφία και κυρίως η ηλεκτρονική που απευθύνεται στον πολύ κόσμο, τρέφεται με κραυγές.
Πέρασε απαρατήρητη η θέση του ΚΙΝΑΛ όπως εκφράστηκε από τον στενό συνεργάτη του Ανδρουλάκη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος απαντάει και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν διάθεση τεστ.
Αφού παραθέτει τις τιμές για τα τεστ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και Κύπρος, επισημαίνει το αυτονόητο:
Όλοι το ξέρουμε, δωρεάν δεν υπάρχει, απλά θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Άλλωστε με δωρεάν συνταγογράφηση χωρίς ανώτατη τιμή θα γίνει το πάρτι του αιώνα.
Για αυτό και το ΚΙΝΑΛ πρότεινε πλαφόν ανώτατη τιμή για ράπιντ και μοριακά, ενώ παράλληλα έκανε κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν έχει προμηθευτεί μηχανήματα μοριακού ελέγχου.
Αλλά δεν το έκανε με κραυγές. Πως να εισακουστεί;
Άσχετο υστερόγραφο:
Τι δουλειά είχε Έλληνας υπουργός ( ο Άδωνις) να αξιολογήσει την ποιότητα των test άλλης χώρας ( της Κύπρου);
Πως συνάδει με την αρμοδιότητά του;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου