"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Αφγανικό χάος made by the USA

 

Οι Αμερικανοί επεμβαίνουν σε μακρινές χώρες, τις σμπαραλιάζουν, συνήθως ανοίγουν δρόμο για την Τουρκία και το Ισλάμ και μας στέλνουν τον λογαριασμό

    Απο τον Παναγιώτη Λιάκο

Ποιος αγνοεί την αμερικανική ανάμειξη στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο; 

Ποιος δεν θυμάται τον βομβαρδισμό της Σερβίας από τις ΗΠΑ (που φόρεσαν τον νατοϊκό φερετζέ) και την εδραίωση του Ισλάμ αλλά και της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια; 

Ποιος ξέχασε τη διάλυση των κυβερνήσεων και τις επεμβάσεις των Αμερικανών (με το πρόσχημα της Αραβικής Ανοιξης) σε χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη, η Τυνησία και την επακόλουθη επέκταση της τουρκικής επιρροής στην περιοχή αλλά και τα μιλιούνια των ισλαμιστών εποίκων, που καταλαμβάνουν πρώτα τα ελληνικά εδάφη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά; 

Τα ίδια και στο Αφγανιστάν. Οι Αμερικανοί δημιούργησαν και τάισαν το θηρίο του ισλαμικού ριζοσπαστισμού για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον των Σοβιετικών και στο τέλος αυτό το θηρίο στράφηκε εναντίον όλων.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ιστορικά «ατυχήματα». Η αμερικανική ελίτ, που καθορίζει τις εξελίξεις, μπορεί να είναι κυνική και ανάλγητη, αλλά δεν είναι ηλίθια. Σε ό,τι πράττει εξυπηρετεί σκοπιμότητες, ενώ ακόμα και όσα φαντάζουν με λάθη είναι «πιρουέτες» σε μια καλοσχεδιασμένη «χορογραφία». Μπορεί τα κίνητρά τους να μην είναι ευκόλως εντοπίσιμα, αλλά τα αποτελέσματα των πολιτικών τους είναι αρκούντως εύγλωττα και ουδείς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να ισχυριστεί ότι χαίρεται ακούγοντάς τα.  

Ακολουθούν οι επεξηγήσεις τριών φωτογραφιών, που ερμηνεύουν ένα κομμάτι από το σκηνικό που βλέπουμε σήμερα:

Στην εικόνα Νο 1 βλέπουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν σε συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο (Φεβρουάριος 1983) με εκπροσώπους των μουτζαχεντίν, οι οποίοι αποτελούσαν την προδρομική μορφή συγκρότησης και δράσης των Ταλιμπάν.

 

Στην εικόνα Νο 2 καμαρώνουμε τον Σιλβέστερ Σταλόνε στην ταινία «Ράμπο 3», που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1988. Εκεί ο γνωστός «ήρωας» Τζον Ράμπο πηγαίνει στο Αφγανιστάν και συνεργάζεται με τους μουτζαχεντίν (οι χαρακτήρες των οποίων φιλοτεχνούνται σεναριακά με… ημιθεϊκά χρώματα) για να απελευθερώσει τον φίλο του, τον συνταγματάρχη Σαμ Τράουτμαν, τον οποίον είχαν συλλάβει οι Σοβιετικοί.

 

Στη φωτογραφία Νο 3...

 

 ο δικός μας Σπύρος Φωκάς, ο οποίος στην ταινία «Ράμπο 3» ενσάρκωσε τον ρόλο του φυλάρχου Μασούντ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: