"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ L@m0G1@ - ΠΑΣΟΚ-ο-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο σοσιαλιστής του χαβιαριού που ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός

 

Γράφει το ΕΜΟ ΤΕΑΜ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφυγε από τη ζωή, πολιτικά όμως είχε πεθάνει εδώ και 25 χρόνια:
Το 1996 θα χάσει δύο φορές από τον Κώστα Σημίτη: μία τον Ιανουάριο για τη θέση του Πρωθυπουργού, τον Ιούλιο για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για 25 χρόνια Υπουργός, άνθρωπος που βρέθηκε σε πάρα πολλά, σημαντικά και νευραλγικά πόστα. Δε θα καταφέρει να γίνει ποτέ ο αρχηγός, παρότι δούλεψε για χρόνια συστηματικά και σε βάθος, για να είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Αντρέα. Θεωρούσε πως ήλεγχε το κόμμα, το οποίο την κρίσιμη στιγμή, αποφάσισε πως χρειάζεται εκσυγχρονισμό, σε μια κορυφαία στιγμή συντροφικής κωλοτούμπας, που ονομάστηκε έπειτα αυτοσυντήρηση.

Μετά το 2004 και την πτώση του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην επικαιρότητα για τον γάμο στο Παρίσι και για το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Θα μπει στη φυλακή το Πάσχα του 2012, αλλά ποτέ δεν θα παραδεχτεί την παραμικρή ενοχή, για καμία δωροδοκία, για οτιδήποτε.

Θα προβεί σε πολλές δηλώσεις για συνωμοσία, συγκρούσεις συμφερόντων, τους δανειστές στους οποίους παρεδόθη η χώρα, τις συνέπειες που υπέστη.

Θα μιλήσει για πολιτική δίωξη από τις Κυβερνήσεις ΓΑΠ και Σημίτη (;) .

Είπε για σκοπιμότητες, για κατασκευασμένα κατηγορητήρια, για το ότι ο Υπουργός δεν ασκεί διοίκηση, παρά μόνο ασχολείται με πολιτικές.

Ο Άκης θα φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο, έχοντας εν πολλοίς πληρώσει για τις ντρίμπλες του (τις αστειότητες που έλεγε).

Ο κόσμος έχει μείνει όμως με την απορία: ο Άκης, ο Γιάννος και όλοι οι υπόλοιποι αθώοι;  

Ερώτημα από αυτά που μένουν τυπικά αναπάντητα.

Τον κυνήγησαν οι Αμερικάνοι γιατί πήρε όπλα από τη Ρωσία, θα λέει ως το τέλος.  

Δεν δικαιώθηκε ποτέ για κανένα λόγο, σε κανένα Δικαστήριο, για καμία κατηγορία, σε οποιονδήποτε βαθμό.

Στην πολιτική ιστορία θα παραμείνει ως...

 

 κορυφαίος Υπουργός που μπήκε φυλακή, ο πολιτικός με τη βαριά φωνή, την ιδιαίτερη προφορά ιδίως όταν έλεγε ΠΑΣΟΚ, τον περιπλεγμένο ρόλο και τα περίπλοκα επιχειρήματα περί σοσιαλισμού, από τα οποία λέει ο αστικός μύθος δεν καταλάβαιναν τίποτα οι δεσμοφύλακες στον Κορυδαλλό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: