"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα…

Έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο αθλιότητας ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα, που σπεύδει μονίμως να τον πάρει υπό τη σκέπη του και να του δώσει άλλοθι για τους απαράδεκτους τραμπουκισμούς του.  


Αυτή η ασυδοσία που απολαμβάνει τον έχει καταστήσει όμως τόσο ανεξέλεγκτο, τόσο μισαλλόδοξο, τόσο προκλητικό που έχει αρχίζει να τρομάζει και κάποιους από τους συντρόφους του.

 
Είναι τόσο το θράσος του, είναι τόσο το έλλειμμα ανθρωπιάς του που δεν δίστασε να επιτεθεί κατά ενός αριστούχου της ζωής, που με αμέτρητες προσωπικές θυσίες και πείσμα, κατάφερε με όλο το βάρος του προσωπικού προβλήματος που κουβαλά να διακριθεί και να διεκδικεί το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη κοινωνία: δεν ζήτησε χάρες, αλλά ίσες ευκαιρίες με τους συνανθρώπους του.
 
Δεν είχε πάρει όμως προηγουμένως την έγκριση του τζάμπα μάγκα κ. Πολάκη.  


Ο κύριος αυτός,τρόπος του λέγειν,που εκ της θέσεως του θα έπρεπε να κάνει ότι μπορεί για να περιοριστούν τουλάχιστον οι ανισότητες των ανθρώπων με αναπηρία, αντί να χαιρετίσει την προσπάθεια του βγήκε να ρίξει χολή και μίσος.


Παρά την γενική κατακραυγή που ξεσηκώθηκε ο ψευτόμαγκας υπουργός δεν τόλμησε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά άρχισε να ψελλίζει ασυνάρτητες, ως συνήθως, δικαιολογίες. Όπως κάνει πάντα άλλωστε. Απειλεί, συκοφαντεί, τραμπουκίζει και μετά κρύβεται πίσω από την επάρατη υπουργική ασυλία που καταγγέλλει για τους άλλους.
 
Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο συγκεκριμένος υπουργός,ούτε η ασυλία που του προσφέρει ο κ. Τσίπρας.


Είναι το χαμένος ήθος μιας αριστεράς που προκειμένου να παραμείνει για λίγο ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας ,υιοθετεί τις πιο αποκρουστικές πρακτικές. Οταν έχεις κάνει σημαία ο ίδιος ο πρωθυπουργός τη συκοφαντία, τη διαπόμπευση αντιπάλων, τη δολοφονία χαρακτήρων,γιατί ο κάθε Πολάκης να διστάσει να κάνει τα ίδια και χειρότερα…
 
Δεν είναι αψύς και χωρίς κανένα ηθικό έρμα, χωρίς καμιά αναστολή μόνο ο τραμπούκος υπουργός. Είναι...


 κι όσοι τον καλύπτουν, τον δικαιολογούν, του δίνουν άλλοθι και τον διατηρούν στη θέση του


Σε ποια πολιτισμένη χώρα, θα είχε εξεμέσει τόσα ένας υπουργός ,κατά τόσων πολλών και θα παρέμενε ακόμα στη θέση του; 


Μόνο στην Ελλάδα του συριζαίικου ηθικού, τρομάρα μας, πλεονεκτήματος…


Editorial απο το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: