"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η αριστερή φθήνια και ο... αψύς ψευτόμαγκας!

Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής
email: theogiannaros@gmail.com, 
Twitter: @theogiannaros1, 
FaceBook: Theo Giannaros

 
"Ένας άνθρωπος χωρίς αρχές είναι συνήθως χωρίς χαρακτήρα. Γιατί αν είχε χαρακτήρα, θα ένοιωθε την ανάγκη να δημιουργήσει και αρχές.”
Είχε πει κάποτε ο πατέρας μου, σε μένα και τον αδελφό μου, λίγες μόνο μέρες πριν μας αφήσει για το μεγάλο ταξίδι: "Σε ό,τι αφορά τον τρόπο, πήγαινετε με το ρεύμα -ίσως αποβεί και έξυπνο. Σε ό,τι όμως αφορά τις αρχές, που σας έδωσα όλα αυτά τα χρόνια που περάσαμε μαζί, μείνετε ακλόνητοι σαν βράχοι!”.

 
Προσωπικά πορεύθηκα πάντα βάσει της παρακαταθήκης που μου άφησε ο πατέρας μου, αν και δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ, πως ακολούθησα το ρεύμα για ευκολία... Πάντα χάρασσα πορεία φέρνοντας την πυξίδα μου, όσο μπορούσα, στη μεριά της ενσυναίσθησης και της κοινωνικής αξιοπρέπειας, πάντα θέτοντας κόκκινες γραμμές, τις οποίες ποτέ δεν δέχθηκα, ούτε ν’ αμφισβητηθούν, ούτε να ξεπεραστούν...

 
Έζησα σε εποχές, όπου το αντριλίκι ήταν το γνώρισμα αντρών άσχετα αν ήταν γενναίοι ή ηλίθιοι -ήταν όμως άντρες, που γνώριζαν να ζητούν συγγνώμη, όταν ξεπερνούσαν τις άγραφες αρχές και τους άγραφους κανόνες της κοινωνίας στην οποία ζούσαμε... Ναι!... τότε υπήρχε πραγματικό και ουσιαστικό αντριλίκι... με τιμή όμως!
 

Ίσως όταν ο Παύλος Πολάκης αποφάσιζε να κάνει την ανήθικη επίθεση μέσω των social media στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στα χειρότερά του όνειρα το κύμα των αντιδράσεων που θα ξεσήκωνε, ούτε τη δεινή θέση στην οποία θα έφερνε την κυβέρνηση Τσίπρα, στοχοποιώντας έναν συνάνθρωπό μας με ειδικές ανάγκες και χτυπώντας ακριβώς πάνω στο πρόβλημα αναπηρίας του  -πόσο άνανδρο και ανήθικο, αλήθεια;

 
Αυτό που καίρια "έπληξε” ο Παύλος Πολάκης δεν ήταν τόσο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αλλά το "ήθος” που τόσο προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με νύχια και με δόντια, να φέρει στο προσκήνιο  -αυτό το ψευδεπίγραφο ήθος, που του χάρισε τέσσερα χρόνια πριν την εξουσία και το οποίο οι Πολάκηδες έχουν μετατρέψει σε σφουγγαρόπανο χαμαιτυπείου!

 
Δυστυχώς για τον αναπληρωτή υπουργό της υγείας και τον πολιτικό του προαγωγό κ. Αλέξη Τσίπρα, το συγκεκριμένο φρικτό και ποταπό ατόπημα, αποτελεί ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτικής. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ήθους στον δημόσιο διάλογο.  


Αυτό είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών και πρέπει επιτέλους, να δωθεί οριστικό τέλος στην πολιτική αλητεία, απ’ όπου και αν προέρχεται!

 
Ο... αψύς Πολάκης, με την κακεντρέχεια και τα αμέτρητα κόμπλεξ κατωτερότητος που συσσωρεύονται μέσα του, προκάλεσε εγκεφαλικό στην ηγεσία του κόμματος που ακόμα τον ανέχεται και τον καλύπτει! Στην κυριολεξία τον "άδειασαν” πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη "σέντρα” τον βγάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλυψη μεν του δόθηκε από τον κοινωνικά "ελάχιστο” Τσίπρα, ο οποίος του ζήτησε όμως, να κάνει διευκρινιστική-διορθωτική δήλωση, αλλά η "ζημιά” για την κυβέρνηση έχει ήδη γίνει και είναι μη αναστρέψιμη.

 
Τελικά φίλες και φίλοι, οι γνώμες αλλάζουν, οι τρόποι αλλάζουν, τα δόγματα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, αλλά...


 μόνο οι ηθικές αρχές και οι αξίες είναι γραμμένες στον πίνακα της αιωνιότητας.

Η ανηθικότητα και οι ανήθικοι οπαδοί της καταλήγουν πάντα στα σκουπίδια...



Δεν υπάρχουν σχόλια: