"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ελληναράδες γκαζοπαραβάτες με κρατική άδεια!

Ωραίος θεσμός. Στις γιορτές να ξαμολιούνται στους δρόμους οι τύποι που χρησιμοποιούν τον ΚΟΚ μόνο για προσάναμμα...




Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα Σιδηροπούλου, επιστρέφονται από  Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα».


Τι ωραία, μα πόσο ωραία λογική! Αυτοί που παραβιάζουν διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ξαμολιούνται ξανά στους δρόμους με κρατική άδεια. Με τις ευλογίες του κράτους, όσοι έχουν γράψει τους συμπολίτες τους, την ασφάλεια των άλλων αλλά και τη δική τους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους μπορούν να σκορπίσουν πάλι την... αύρα της αυθαιρεσίας και του ωχαδελφισμού πασχαλιάτικα! Θα τους επιστραφούν «οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν» να μας σπάσουν τα νεύρα (στην καλυτέρα των περιπτώσεων) πασχαλιάτικα!


Μα, αν από κάποιον αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας, πρέπει η ποινή του να ισχύσει ΚΥΡΙΩΣ τις γιορτές - για...


 την ασφάλεια τη δική του και των άλλων και όχι οι Αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια...


Δεν υπάρχουν σχόλια: