"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Θανάσιμη πρόσκρουση Τσίπρα και Πολάκη σε αμαξίδιο

Από τον Ian Ford


Μετά το σάλο που προκάλεσε ο Πολάκης είναι σχεδόν ακατόρθωτο αυτό το κόμμα (ο Σύριζα) να καταφέρει να φθάσει ως το φθινόπωρο χωρίς στο μεταξύ να έχει διαλυθεί σαν φλορέτα 25ετίας στα Τρίκαλα.  


Ηταν λογικό πάντως με την ξέφρενη πορεία που διέγραφε ο Πολάκης κάπου να καρφωθεί.


Και καρφώθηκε στο αναπηρικό καροτσάκι του Στέλιου Κυμπουρόπουλου παρασύροντας στην βαίαιη πτώση του και τον πρωθυπουργό.

 
Ενας πρωθυπουργός που το μόνο το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να ζητά από τον Μαρινάκη να δώσει 27 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, ενώ την ίδια στιγμή φιλοξενεί στο κόμμα του τον Πέτρο Κόκκαλη και με μαγικό τρόπο ακόμη και οι Κοτσολιούτσοι βρίσκονται στο απυρόβλητο.  


Η προσπάθεια του Τσίπρα να υπερασπισθεί τον Πολάκη αυτή τη φορά θα του κοστίσει πολιτικά (ίσως και προσωπικά) την απαξίωση και τη χλεύη. Βλέπεις ο Κυμπουρόπουλος δεν είναι Αδωνις που με τις κραυγές του θα έδινε άλλοθι στους θύτες.

 
Η γαλήνια και αξιοπρεπής αντίδραση του Κυμπουρόπουλου κάνει τους Πολάκη και Τσίπρα να μοιάζουν τόσο μικροί μπροστά του


Η υπόθεση Κυμπουρόπουλου μπορεί να στοιχίσει στον Σύριζα πιο ακριβά και απ΄αυτή τη συμφωνία των Πρεσπών.  


Γιατί ...


ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής. 


Η αίσθηση ότι ο μήνας Απρίλιος του 2019 έδωσε τη χαριστική βολή στον Σύριζα και τον Τσίπρα είναι πλέον διάχυτη.

 
Οσο για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο που έχει πλέον στη τσέπη του τη πρωτιά γράφει στο βιογραφικό του>

 
Γεννήθηκα το 1985 στον Βύρωνα. Δεκατεσσάρων μηνών διαγιγνώσκομαι με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος, αλλά βιώνω μια γεμάτη παιδική και εφηβική ηλικία λόγω της αγαπημένης μου οικογένειας. Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου 1999 γίνομαι ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό μου. Το 2003 εισάγομαι στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοιτώ αριστούχος, κι αποφασίζω να μείνω στην Ελλάδα. Το 2014 αποκτώ μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύομαι στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2016 αποκτώ ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζομαι ως επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συν-ιδρύω το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Είμαι στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής μου, έχοντας συγκεντρώσει εμπειρίες από λάθη και επιτυχίες, χωρίς ποτέ να εφησυχάσω. Πιστεύοντας βαθιά στη Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη και για αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Θα ήθελα μέσω της παρουσίας μου στο Ευρωκοινοβούλιο να προωθήσω κυρίως τα συμφέροντα της νέας γενιάς και της τρίτης ηλικίας, αλλά και να συνεχίσω τον αγώνα για την ουσιαστική κατοχύρωση του δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία σε ισότιμη συμμετοχή στην εργασία, στην κοινωνία και στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: