"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - Παύλος Πολάκης: Ο άνθρωπος που βρίζει όσους μιλούν ελληνικά…

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις κατά καιρούς αήθεις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη ήταν τα προσβλητικά σχόλια κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

 
Η ανάρτησή του, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κυμπουρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αναπηρία του ώστε να τοποθετηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), προκάλεσε σύσσωμη την αντίδραση της κοινωνίας και ήταν η χειρότερη επίθεση όλων όσων έχει πραγματοποιήσει. Και είναι αναρίθμητες. Δημοσιογράφους, δικαστές και εισαγγελείς, συνδικαλιστές στο χώρο της Υγείας. Τους έχει όλους απέναντι. Φωνάζει, προσβάλλει, εξαπολύει ύβρεις και βρίσκεται πάντα στο πολιτικό προσκήνιο «παίζοντας ξύλο» για όλα.

 
«Στο χώρο αυτό ερχόμουν συχνά, μέχρι και το 2010, ως συνδικαλιστής σε πορείες και κινητοποιήσεις. Εχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου». Με αυτά τα λόγια είχε παρουσιάσει τον εαυτό του ο Παύλος Πολάκης ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όταν ανέβηκε στο βήμα της αίθουσας εκδηλώσεων του υπουργείου Υγείας τον Σεπτέμβριο του 2015, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής.
 

Εκτοτε, πάντα εκρηκτικός, δεν σταμάτησε να προκαλεί την κοινή γνώμη.

 
Πιο πρόσφατη πρωτοφανής συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, σε μία διαμαρτυρία των καθαριστριών που απολύονται καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους.

 
Ο Παύλος Πολάκης επιδόθηκε σε … σόου, παίρνοντας την ντουντούκα από τους συνδικαλιστές και μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έφτασε στην Αριστοτέλους με τη μηχανή του τη στιγμή της συγκέντρωσης.

Οταν τον είδαν οι διαμαρτυρόμενοι, θέλησαν να του μιλήσουν. Ζήτησε την ντουντούκα των εργαζομένων και άρχισε να απευθύνει το… μονόλογό του, λέγοντας πως μόνο αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «διασφαλίζουν τη δουλειά των ανθρώπων». Σε ενστάσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, μάλιστα, του απευθύνθηκε ειρωνικά λέγοντας «σταμάτα μωρέ, το βρήκες το υπουργείο», και αρνούμενος να τον ακούσει.

 
Το σόου εκείνης της ημέρας ακολούθησε επίθεση κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, μέσω facebook. «Καιρό είχαμε να σε ακούσουμε μετά το ξεφτίλισμα έξω από το υπουργείο. Πάρε λοιπόν να έχεις. Γιαννακέ και λοιποί παπαγάλοι της ΠΟΕΔΗΝ και των ΜΜΕ… τέτοια “υποβάθμιση” (!!!) όπως αυτή της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας να παρακαλάτε να γίνει σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας! Η φωτογραφία είναι από τη ριζική ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κυπαρισσία τον Νοέμβριο του 2017!», έγραψε ο Παύλος Πολάκης.

 
Είχε προηγηθεί το «Πολάκης… Gate» σχετικά με το δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank. Ο ίδιος δήλωσε πως για πολλά χρόνια έβγαζε διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά (75.000 ευρώ ετησίως λαμβάνει ως βουλευτής). Στα «πόθεν έσχες» του όμως δεν φαίνονται αυτά τα εισοδήματα που διατείνεται ότι κέρδιζε. Αβίαστα κάποιος κάνει το συνειρμό με τα «ταμεία» που κρατούσε ως δήμαρχος. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι διατηρούσε δύο ταμεία, ένα «μαύρο» και ένα «άσπρο», προκειμένου να έχει έσοδα.

 
Οι δημοσιογράφοι είναι πάντα στο στόχαστρό του και τους εξυβρίζει συχνά-πυκνά μέσω facebook, χρησιμοποιώντας μάλιστα πρωτοφανείς λέξεις και εκφράσεις, όπως «σιχάματα» και «ξεφτίλες». Τον εφετινό χειμώνα κατηγόρησε τους εκπροσώπους του Τύπου ότι μεταδίδουν «fake news» σχετικά με την εποχική γρίπη.

 
Κανείς δεν θα ξεχάσει, επίσης, την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου και τη διαμάχη του με υγειονομικό συντάκτη. «Επρεπε να τον θάψω τρία μέτρα κάτω από τη γη», ήταν η φράση που είχε βγει από το στόμα του Παύλου Πολάκη. Είχε προηγηθεί ένταση, με τον υγειονομικό συντάκτη να αποκαλεί τον Παύλο Πολάκη «σκύλο» και ο τελευταίος να του απαντά: «Τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάνε. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάνε».

 
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέμενε να αναφέρει τον ιό HIV ως «XIB», αφήνοντας εμβρόντητους τους εκπροσώπους του Τύπου.

 
Αυτή ήταν και η… τελευταία συνέντευξη Τύπου που εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός. Στο εξής, μέχρι και σήμερα, συνεντεύξεις Τύπου παραχωρεί μόνος του ο Ανδρέας Ξανθός, με γενικούς γραμματείς κατά περίπτωση.

 
Η ταμπέλα του «θεριακλή» συνοδεύει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με τον ίδιο να μην προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα αλλά να συνεχίζει να προκαλεί με τη συνήθειά του να καπνίζει σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Το ότι ο Παύλος Πολάκης εκθέτει τη χώρα μας σχετικά με τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο από την αντίδραση που είχε ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Υγείας, Βιτένις Αντριουκαΐτις, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την παραπάνω φωτογραφία. «Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!», σχολίασε ο Ευρωπαίος επίτροπος, εμφανώς οργισμένος.

 
Χείριστη εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση του μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το περασμένο καλοκαίρι. «Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων “θολώνει” την εικόνα», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε τον περασμένο Αύγουστο και η οποία εξακολουθεί να αντηχεί στα αυτιά των συγγενών των 100 θυμάτων.

 
Τον Ιούλιο του 2016 ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε πανηγυρικά δίπλα στον πρωθυπουργό για να εγκαινιάσουν το νέο νοσοκομείο Σαντορίνης. Στο Κυκλαδονήσι φόρεσε τη ρόμπα του χειρουργού κάνοντας και ανάρτηση για το χειρουργείο αιμορροΐδων στο οποίο συμμετείχε σε μία προσπάθεια να αποδείξει ότι το νοσοκομείο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού του νησιού. Το νοσηλευτικό ίδρυμα Σαντορίνης αποτελεί συνεχώς σημείο συγκρούσεων μεταξύ του Παύλου Πολάκη και συνδικαλιστών στην Υγεία. Τον Μάρτιο του 2018 σόκαρε την κοινή γνώμη όταν διόρισε καλό του φίλο και στενό συνεργάτη του στο υπουργείο Υγείας ως αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Σαντορίνης. Ο λόγος για τον Μπάμπη Πανοτόπουλο, που διορίστηκε στη Σαντορίνη με μισθό σχεδόν 4.000 ευρώ το μήνα.

 
Ο θάνατος της μικρής Μελίνας Παρασκάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 29 Δεκεμβρίου 2015, μετά από χειρουργείο για κρεατάκια, στη φάση της ανάνηψης, για την οποία είχε την ευθύνη η ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Νεκταρία Πολάκη, αποτελεί επίσης χαρακτηριστική περίπτωση των κατά καιρούς… τσαμπουκάδων του Παύλου Πολάκη. Ο ίδιος επέμενε να αποσυνδέει την ιδιότητά του με την ασυλία που απολάμβανε η ξαδέλφη του. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε ΕΔΕ που κρατείτο σε συρτάρι και...


 καταλόγιζε στη Νεκταρία Πολάκη κλοπή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, από τον Μάιο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: