"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Οι υπογραφές της φθοράς, η φθορά ως υπογραφή

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Η φθορά και η παρακμή μαζεύει υπογραφές για να διασώσει τον ήδη νεκρό εαυτό της. Και στήνει γέφυρες διαφυγής.

   
Η πρωτοβουλία «ΓΕΦΥΡΑ» είναι μια ολοκληρωμένη πανουργία υπέρ της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Διανοούμενοι, λέει, αφυπνίστηκαν από τον βαθύ ύπνο τους και τρομαγμένοι από την απειλή του νεοφιλελευθερισμού, σπεύδουν να στρατευθούν στις τάξεις της τρέχουσας εξουσίας, υπέρ του λαού, που από τη φύση της η ευγενής τους πολιτική συνείδηση έχει ταχθεί να υπερασπίζεται.

 
Προσπερνώντας την κατασκευή περί νεοφιλελευθερισμού στη χώρα της κρατικής δουλοκτησίας, οι φωτισμένοι πρωτοπόροι ανακαλύπτουν τον νεότευκτο κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτούς δεν υπήρξε, στην κυβέρνηση βρίσκεται η σκιά του. 


Ο κ. Τσίπρας, ως εκφωνητής του οργανωμένου ψεύδους, κατοικεί σε άλλη χώρα. 


Η επίθεση κατά του ορθού λόγου και η συνειδητή διαστροφή και παραποίηση των συνθηκών της ζωής, έγινε από επισκέπτες. 


Η παγιδευτική απλοποίηση, η παραπλανητική απόδοση του κόσμου, η ισοπέδωση των δεδομένων, δεν οργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Δεν είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά το αντίγραφό του,  «η γη είναι επίπεδη».


Για όλα αυτά, τα φωτισμένα πνεύματα της ανήσυχης διανόησης και των άλλων κατηγοριών του «πνεύματος» δεν είδαν και δεν άκουσαν.  


Δεν άκουσαν για το ολοκληρωτικό και αντιδημοκρατικό «ή εμείς ή αυτοί», δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους η τοποθέτηση των αντιπάλων στη θέση του προδότη, δεν υποψιάστηκαν την απειλή ότι θα «τους τελειώσουμε».
 

Εσιώπησαν οι ευαίσθητοι και όψιμοι «φίλοι του λαού». Και μαζί με τη σιωπή τους για τα σημαντικά, θέλουν στο βάθος να συμπράξουμε μαζί τους, εναγκαλιζόμενοι, όπως αυτοί, τη λήθη, που επιθυμεί και οργανώνει η πανουργία της συνείδησής τους
.
  
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συντηρητικό κόμμα, φοβάται τη συνειδητοποίηση. Ως το τέλος, κάθε πράξη του και κάθε συμμαχία του θα εργάζεται και θα λειτουργεί ως ανάχωμα στη συνειδητοποίηση. Ανάχωμα στη συνειδητοποίηση και πράξη υπέρ της φθοράς είναι οι υπογραφές των απελπισμένων υποστηρικτών του.

 
Μόνο που θα έπρεπε αυτοί οι καθεστωτικοί διανοούμενοι να γνωρίζουν ότι...


 τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει την εμπειρία. 


Θα ακούσουν σύντομα τη δυνατή φωνή της, όταν αυτή θα βγαίνει από την κάλπη.

 
Υ.Γ. Φίλοι του λαού: ομάδα ανθρώπων που αυτοπροβάλλονται ως υπερασπιστές του λαού, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του, προπαρασκευάζοντας ταυτόχρονα ένα κύκλο εξουσίας εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: