"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Η μαδουροποίηση της Ελλάδας

Ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης ολοκληρώνεται εν μέσω απίστευτων καταγγελιών και πρωτοφανών περιστατικών που παραπέμπουν σε πρακτικές υποκόσμου: Απειλητικά SMS μεταξύ υπουργών, του τύπου «αλήτη θα σε …», παράνομη ηχογράφηση συνομιλιών αναπληρωτή υπουργού με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και διαρροή τους στον Τύπο, συμπεριφορές πεζοδρομιακού τύπου απέναντι σε δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους και μηνύσεις μεταξύ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.
 

Δεν θα περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από πολιτικούς που υποστηρίζουν με θέρμη ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Μαδούρο. Οποιαδήποτε ανεξάρτητη φωνή, όπως ακόμα και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, θα πρέπει να φιμώνεται, οι θεσμοί της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών να ποδηγετούνται και ουδείς να μπορεί να ελέγξει την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Η πολιτική έχει χάσει πλέον το νόημά της και από τη διαπαιδαγώγηση και καθοδήγηση του λαού έχει φθάσει πια στη μεταφορά πρακτικών του περιθωρίου στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι υποστηρικτές του Μαδούρο αντιπαθούν τη Δημοκρατία και δείχνουν καθεστωτική νοοτροπία. Συκοφαντούν την αντιπολίτευση, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη δικαστική εξουσία, επιτίθενται στις αντίθετες φωνές που δεν δέχονται να υποκύψουν στις απειλές και στους εκβιασμούς τους.

 
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά έχουν καταγγελθεί ακόμα και από πρώην στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Οταν ακόμα και το πάλαι ποτέ «άσετ» της κυβέρνησης Γ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωνε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και είναι μόνο για το «πόπολο», δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να γίνει αντιληπτό πως τα ψέματα είναι το μόνο μέσο που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους προκειμένου να ανέλθει και να παραμείνει στην εξουσία.
 

Ομως...


 πλέον δεν τους ακούει κανείς. Και οι πολίτες δεν θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους σε μια δημοκρατική χώρα, που δεν θα φθάσει ποτέ να γίνει υποκατάστατο του καθεστώτος Μαδούρο.


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: