"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κατσαπλιάδες στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και κοινωνία σε αφασία.



Στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ νομίζουν ότι εμβαπτίζονται κάτι συριζοσκουρλέτηδες · – τώρα που «απαλλάχτηκαν» από τον Καμμένο και τ’ αποκαΐδια του. · Και κάνουν και χαρούλες · σαν τα περιστεράκια όταν τινάζουν το νερό απ’ το φτέρωμά τους. 


· Προσποιούνται τώρα ότι πολύ τους ξίνιζε αυτή η συνοδοιπορία, · ενώ «επ’ αυτώ τω λίθω» οικοδομήθηκε η ζοφερή τετραετία τους στη διακυβέρνηση της χώρας. · Ω της υποκρισίας κι ω του θεάτρου – πάλι.  


· Ασε που για ποια «απαλλαγή» μιλάνε; · Αφού τα βουλευτικά ρετάλια που μάζεψαν για να έχουν το αναγκαίο 151, από τον αργαλειό του Καμμένου προέρχονται · ή της ίδιας ποιότητας προϊόντα είναι. · Τεάτρο· πούρο τεάτρο. 


·Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι το μετακαμμενικό αυτό μπαλωλόγημα εμπλούτισε το διαβόητο Ηθικό Πλεονέκτημα της συριζοαριστεράς. · Ενεκολπώθη γαρ και...


 το Ηθος Κουίκ. 


· Η «εργαλειοποίηση». · Το νέο εργαλείο της ελληνικής πολιτικής ρητορικής. · «Εργαλειοποιούν» το Μακεδονικό, τη Δικαιοσύνη, το Πλεόνασμα, την Εξοδο απ’ τα Μνημόνια... · Τώρα πια δεν έχει πολλή πέραση το «αφήγημα», το «πρόταγμα» κι όλα τα άλλα που έγιναν κατά καιρούς μόδα στην ξύλινη πολιτική γλώσσα. · Μόνο η ρημάδα η «υλοποίηση» έχει κατακαθίσει ως ιλύς στα χείλη τους. 


Θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί η ελληνική κοινωνία ζητώντας να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος ώστε να επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. · Ακρα του τάφου σιωπή όμως. · Οπότε, άλλα δέκα χρόνια χαμένα. 


 · Με αφορμή την ιατρική εκπαίδευση στη χώρα μας, ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Στρατής Παττακός είπε προ ημερών στα «Νέα» και στον Δ. Μανιάτη: ·«Το μέγιστο αγκάθι είναι το άρθρο 16 του Συντάγματος. · Μια Μικρασιατική Καταστροφή είναι. · Το θεωρούμε ένα άρθρο, αλλά είναι εθνική αυτοκτονία. · Απαγορεύεται στην Ελλάδα το ιδιωτικό πανεπιστήμιο. · Μαζί με τη Βόρεια Κορέα και την Κούβα». ·


Αλλά ποιος ακούει. · Κοινωνία σε αφασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: