"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Πολιτική Ορθότητα: Η Ιερά Εξέταση του σήμερα

Είναι πια γνωστό ότι η Ελλάδα είναι σταθερά μια πενταετία πίσω από τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο σε όλα τα σημαντικά θέματα, πέρα από τη διαφθορά και την οικονομική ανικανότητα, όπου έχουμε ένα σταθερό προβάδισμα. Έτσι, με την αναμενόμενη αργοπορία, ήρθε στο έθνος μας ένα καινούργιο για εμάς, αλλά σύνηθες για τον υπόλοιπο κόσμο, μόρφωμα του νεομαρξισμού...η πολιτική ορθότητα.

 
Και θα αναρωτηθείτε “Γιατί είναι κακό αυτό; Τι αρνητικό έχει μια γενικότερη  ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα;”  


Ως απάντηση παραθέτω, εν συντομία, μια περίπτωση που είχε κάνει αρκετό ντόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν κάποια χρόνια.

 
Ο Σκοτσέζος ΥουTuber, με το ψευδώνυμο Count Dancula, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βίντεο κωμικής φύσεως, στο οποίο δίδαξε στο σκυλί της κοπέλας του να σηκώνει το μπροστινό του πόδι με τέτοιο τρόπο που θύμιζε ναζιστικό χαιρετισμό. Όπως εξήγησε και ο ίδιος, το βίντεο δεν είχε κάποιο φασιστικό κίνητρο, απλώς ήθελε να εκνευρίσει την κοπέλα του, η οποία επέμενε πως σκυλί της ήταν ότι πιο “γλυκούλι” έχει υπάρξει σε αυτό το κόσμο. O Count Dancula ήθελε μόνο να το κάνει να φανεί λιγότερο “γλυκό”. Αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί, από τη βρετανική κυβέρνηση, με την επιβολή προστίμου οκτακοσίων λιρών. Και όλα αυτά για ένα αστείο! Εν πάση περιπτώσει, μπορούμε να πούμε ότι το αστείο ήταν κακό, or in poor taste όπως λένε στη μη ορεινή Μάνη, αλλά το να κατακρεουργηθεί η ζωή κάποιου για μια στιγμή μαύρου χιούμορ δεν είναι μόνο ακραίο, είναι αντιδημοκρατικό.
 

Αυτή είναι η πραγματικότητα που έχει αρχίσει να μας καταλαμβάνει σε κοινωνικό επίπεδο και εδώ. Μια πραγματικότητα μέσα στην οποία οι ζηλωτές της πολιτικής ορθότητας θίγονται με το παραμικρό, βρίσκοντας το ασυγχώρητο και το «ακραίο» σε καθετί, ακόμα και στο πιο άκακο αστείο. Μάλιστα, επιλέγουν και πως θα απονείμουν την εξτρεμιστική τους «δικαιοσύνη». Βλέπετε, τα αριστερόστροφα αστεία και οι εσχατολογίες επιτρέπονται, αλλά ό,τι έχει πατριωτική και φιλελεύθερη κλίση καταδικάζεται με συνοπτικότατες διαδικασίες. Έτσι, βουλευτές μπορούν να μιλούν ελεύθερα για το ΕΑΜ χωρίς να κρίνονται τα λεγόμενά τους, και η ΕΡΤ να έχει τη φυσιογνωμία του Βελουχιώτη ακόμα και σε χαρτί τουαλέτας. Με λίγα λόγια, θεωρείται επιτρεπτό οποιοδήποτε αστείο με κονσερβοκούτια βάσει της λογικής «Έλα μωρέ, αριστερό είναι, και εμείς τιμούμε την αριστερά».

 
Στην αντίπερα όχθη, αν κάποιος τολμήσει να αναφερθεί στον Ζέρβα, στη βασιλεία ή στον Μεταξά, όλοι παθαίνουν παροξυσμό. Οι ίδιοι που βάφτισαν τον Κατσίφα «φασίστα» χωρίς να γνωρίζουν τις πραγματικές συνθήκες δολοφονίας του (Ναι! Είπα «δολοφονία». Μην πνιγείς.) κατευθύνονται σαν μογγολικές ορδές για να κατασπαράξουν ο,τι θεωρούν μη πολιτικά ορθό.  


«Θεωρείς ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, και οτιδήποτε παραπάνω δεν συνάδει με την επιστήμη; Ντροπή σου φασίστα, στη πυρά με τον κοινωνικά αναίσθητο εαυτό σου.», 


«Είσαι επιφυλακτικός απέναντι στη μη ελεγχόμενη και πολλάκις παράνομη μετανάστευση; Για κρέμασμα ναζίδιο του ελέους.», 


«Έχεις πατριωτικές αντιλήψεις και δεν ασπάζεσαι πειθήνια την πολυπολιτισμική ατζέντα του Σόρρος;
ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΟΥ, ΜΟΝΤΕΡΝΕ ΑΔΟΛΦΕ».

 
Κι ενώ ο αέναος αγών της πολιτικής ορθότητας συνεχίζεται, στα παρασκήνια ο «κρητίκαρος» Πολάκης παίρνει δάνεια με τη σφραγίδα της αριστερής αξιοκρατίας, τη στιγμή που απειλεί δημοσιογράφους γιατί κάνουν τη δουλεία τους. Ο (κατά τ’ άλλα καλός μουσικοσυνθέτης) Κραουνάκης φωνάζει δημόσια «λούγκρες» τους πάντες, και δεν ανοίγει ρουθούνι… λες και αυτό δεν είναι ομοφοβικό (ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, λέω εγώ). Ο Παππάς διορίζει το σόι του στο Δημόσιο. Και τέλος, ο Τσίπρας προσπαθεί να κάνει την κυβέρνηση πιο πράσινη και από τον Χούλκ.  Αυτά όλα όμως δεν ενοχλούν!

 
Αλλά, βγάζουμε καντήλες κάθε φορά που κάποιος ξεστομίζει την λέξη «τανκ». Πριν πιάσουμε τους πυρσούς και τα τσεκούρια, ας συλλογιστούμε, ας προβληματιστούμε «Είναι φασίστας; Μήπως είναι μαύρο χιούμορ; Είναι υπερβολική έκφραση; Μήπως υπερβάλλω και εγώ όταν λέω ότι θέλω να σκοτώσω κάποιον για ένα tweet;».

 
Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι η πολιτική ορθότητα...


 νοθεύει την αλήθεια. 


 Η Ελλάδα έχει μία πολυσχιδή ιστορία, η οποία δεν μας επιτρέπει να κρίνουμε ό,τι δεξιό ως κακό, και ό,τι αριστερό ως καλό, αλλά ούτε φυσικά και το ανάποδο.  


Η πολιτική ορθότητα έχει παρεισφρήσει στην κοινωνία μας και γεννά απολυταρχικές συμπεριφορές. Μόνο που αυτές και οι διαχωρισμοί που προκαλούνται ευνοούν το εμφυλιακό κλίμα που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.  


Φτάνει πια με την πολιτική ορθότητα που συμφέρει μόνο τους σημερινούς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.  


Ας σταματήσουν κάποιοι να «χορεύουν» στους ρυθμούς της αριστερής χούντας που μας κυβερνά... πριν να είναι αργά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: