"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Στον πάτο της παρακμής



Αφού η Attica Bank ισχυρίζεται πως το δάνειο προς τον Παύλο Πολάκη αποτελεί συνήθη πρακτική του πιστωτικού ιδρύματος και η Τράπεζα της Ελλάδος γνωμοδοτεί πως όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες, τότε… βουρ όλοι πάμε να πάρουμε τέτοια «πολακοδάνεια». Γιατί όχι;


ΔΕΝ του έφτανε, όμως, το σούπερ-δάνειο του Πολάκη. Πήρε τηλέφωνο τον Στουρνάρα και ηχογράφησε τη συνομιλία, την οποία ύστερα διέρρευσε.  


Και τι είπε ο Πολάκης στον Στουρνάρα; 


Τον απείλησε πως αν δεν ελέγξει δάνεια κομμάτων και πολιτικών προσώπων θα πάει από το γραφείο του να κάνει… τσαμπουκά. Και ο Αλέξης Τσίπρας τα θεωρεί όλα αυτά… κουτσομπολιό!

 
ΤΗΝ ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε με έγγραφα ο Ελεύθερος Τύπος, δύο πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας, ο Χρήστος Σαρτζετάκης και ο Κάρολος Παπούλιας υπέβαλαν αίτημα το οποίο εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ και «κέρδισαν» τρίτη παράλληλη σύνταξη. Δεν τους έφταναν, προφανώς, κάποιες αρκετές χιλιάδες ευρώ που έπαιρναν από τις δύο υψηλές συντάξεις που λάμβαναν έως τώρα και ήθελαν κατιτίς παραπάνω.

 
ΠΑΕΙ στο δικαστήριο ο Θόδωρος Τσουκάτος -ναι, αυτός που «κυβερνούσε» πριν από 20 χρόνια- και καταθέτει ότι όχι μόνο «μετέφερε» ένα εκατομμύριο μάρκα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι το 2000 που ήταν εκλογική χρονιά το Κίνημα «εισέπραξε» ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις -δηλαδή… μίζες- ύψους 16 δισεκατομμυρίων δραχμών. Και βέβαια ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όχι μόνο τα αφήνει όλα αυτά ασχολίαστα, αλλά αρθρογραφεί κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο σε πολιτικούς και πολίτες για το «τι απειλεί την ελληνική οικονομία». Ενώ τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. αποφεύγουν να απαντήσουν για το τι συνέβαινε με τις «χρηματοδοτήσεις» εκείνες τις εποχές που «δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα» και τα κόμματα διέθεταν φουσκωμένα «ταμεία».

 
ΤΡΕΧΕΙ ο Νίκος Κοτζιάς και καταθέτει μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου για εκβιασμό. Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως την εποχή που ήταν «αγαπημένοι» συνάδελφοι στο κυβερνητικό σχήμα, ο τότε υπουργός Αμυνας έστελνε sms στον τότε υπουργό Εξωτερικών απειλώντας τον πως θα τον… τελειώσει.

 
ΒΓΑΙΝΕΙ πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Παππάς σε τηλεοπτικό πάνελ και λέει πως δεν τρέχει και τίποτα από τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Βενεζουέλας. Εκανε «ταξιδάκια» στο Καράκας ως διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα μαζί με το δικηγόρο-εξπέρ σε off shore εταιρίες Αρτεμίου. Συναντούσαν αξιωματούχους του καθεστώτος Τσάβες ως «πλασιέ» πετρελαϊκών εταιριών. Σίγουρα πάντως δεν πήγαν για να συμφωνήσουν ανταλλαγή ζαρζαβατικών όπως είχε ισχυριστεί όταν «έσκασε» η υπόθεση. Καμιά φορά, βέβαια, μπορεί και όλα να είναι απλές συμπτώσεις. Οπως το ότι από τα «ταξιδάκια» των Podemos προέκυψαν στοιχεία για χρηματοδότηση εκατομμυρίων από το καθεστώς Τσάβες προς think tank του ισπανικού κόμματος.

 
ΥΣΤΕΡΑ από όλα αυτά...


 δεν επιβεβαιώνεται πως για όλα φταίνε οι ξένοι… κατακτητές που μάς χρεοκόπησαν και μάς έβαλαν στα Μνημόνια;  


Εδώ όλα δουλεύουν ρολόι. Ολα είναι νόμιμα. Αν και δεν είναι ούτε λογικά ούτε ηθικά.

 
ΠΙΑ δεν είμαστε μόνο ένα απέραντο φρενοκομείο. Εχουμε φτάσει στον πάτο της παρακμής. Και μάλλον έχει και πιο κάτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: