"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: «Εεε.. Εσύ έχεις ξεφύγει!»

Είναι η απάντηση της Τασούλας από διαφήμιση, όπου ο Κίτσος προσπαθεί να την πείσει να μπει στο αγροτικό για ό,τι προκύψει. Έτσι και ο "ηγέτης" της χώρας λαμβάνει μέσω των αγγελιοφόρων των ημερών, την ίδια απάντηση. Αυτό ακούν και οι φανατικοί υποστηρικτές του Τσίπρα, που δεν είναι παρά μόνο εκείνοι που με τη νοοτροπία του κακού ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με το επιχείρημα, "τι καλά που τα κάνει το παιδί" να πείσουν συγγενείς φίλους και ανοιχτόμυαλους στις παρέες και στις κουβέντες.

 
Οι ημέρες των γιορτών είναι πάντα η ευκαιρία να βρεθούν οι οικογένειες  και να γίνουν μεταξύ γαλοπούλας, οίνου και χοιρινού, συζητήσεις. Οι κουβέντες ξεκινούν με το ερώτημα σε αυτούς που μπορεί να είναι λίγο πιο μέσα στα πράγματα. "Πότε θα τις κάνει;" 


Οι απαντήσεις εύκολες. Ή μετά το Μακεδονικό, αν δεν καταφέρει να το περάσει, είτε αν μπλέξει πέντε κάλπες μαζί τον Μάιο, είτε στο τέλος της θητείας του αφού έχει στραγγίξει κάθε ευρώ από τα ταμεία και έχει διορίσει τα "πόμολα" από τις αίθουσες των καταλήψεων.

 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις χάνει και αυτό το γνωρίζουν εκτός λίγων εξουσιομανών πρώην Πασόκων που θέλουν πάντα την κουτάλα γεμάτη. Το ζήτημα είναι ότι ο Αλέξης και η παρέα του Μαξίμου έχουν σπάσει το γουρούνι! Ναι...ναι! Ο κουμπαράς που βάζαμε τις αποταμιεύσεις μας όταν είμαστε μικροί. Θα μοιράσει περισσότερα από 20δισ. €, χρήματα που αποτελούν την κλοπή από τον τον ιδρώτα της μεσαίας έντιμης τάξης που έχει πληρώσει αλλά 100 δισ. € με τους ψευτοτζαμπουκάδες που έκανε στις αρχές του 2015.

 
Οι γνωστοί "μα...κες" της υπόθεσης ματώνουν, για να διορίζουν στο δημόσιο και σε θέσεις που δεν υπάρχουν, κάτι ρεμπεσκέδες που το μόνο που φρόντιζαν είναι να έχει η ντουντούκα μπαταρία για να φωνάξουν τις διάφορες ακραίες ιδεολογικές "πίπες". Αυτοί οι γνωστοί "μα...κες" είναι τελείως μόνοι τους. Δεν έχουν καμία ελπίδα, δε θα έρθει για αυτούς η ελπίδα, καθώς ούτε οι "φρουιζελέδες" της ΕΕ ούτε και οι "ΔΝΤδες" έχουν διάθεση να ασχοληθούν με το "μπουρδ.."  την Ελλάδα. "Τώρα μόνοι σας" είπαν και γύρισαν στο αριστερό πλευρό. Αυτό το γνωρίζει και ο Αλέξης που πλέον το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να στήσει νέο μνημόνιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 
Και πως θα το καταφέρει; 


Απλό...

 
"Μπαχαλοποιεί" την οικονομία και την κοινωνία. Στην οικονομία θα αφήσει μια ή και δύο τράπεζες στα όρια τους. Επόμενη κάλυψη των ζημιών από τις καταθέσεις, να το γνωρίζουμε.  


Αφήνει την ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας. 


Αφήνει ένα βαρύ και αναποτελεσματικό δημόσιο με τεράστια προβλήματα σε δήμους, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σώματα ασφαλείας και σε όποια δομή υπάρχει.  


Και η κοινωνία... Εκεί χάθηκε η μπάλα... Νέα γενιά τρομοκρατών, μπάχαλο στα κέντρα τον πόλεων με τεράστια ανομία και παραβατικότητα και μια σειρά από κυριολεκτικό ευτελισμό θεσμών και αρχών, όπως η εκκλησία και η αστυνομία.

 
Ο Τσίπρας και η παρέα Παππά θέλουν την επομένη των εκλογών, να επικρατήσει το όνειρό τους: Μεγάλη αναμπουμπούλα, τί ωραία κατάσταση!  


Αυτό επικρατεί στην σκέψη τους. Ίσως να ονειρεύονται την...


 κατάληψη της εξουσίας όπως οι μπολσεβίκοι στις αρχές του περασμένου αιώνα...  


"Κυριολεκτικά έχουν ξεφύγει" αν νομίζουν ότι θα βλάψουν την πατρίδα με τα όσα έχουν ως διαστροφή στο μυαλό τους, για να καρπωθούν τα αποτελέσματα της καταστροφής.  


Την απάντηση θα την δώσει ο λαός στην κάλπη αλλά το ζήτημα είναι να καταλάβουν και οι παραδόπιστοι ψηφοφόροι πρώην Πασόκοι ότι ο Αλέξης δεν είναι Ανδρέας. 


Να καταλάβουν ότι το παλικάρι αυτό ξεπούλησε αρχές και θέσεις του σοσιαλισμού και της αριστεράς και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κατάληψη της εξουσίας, που στην δημοκρατία μας ονομάζεται...;





Δεν υπάρχουν σχόλια: