"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΜΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: (Τρομο)Γεγονότα...

Πρώτα τα γεγονότα. 


Από το 2016 και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έχουν εκδηλωθεί οι εξής ταυτοποιημένες τρομοκρατικές ενέργειες:

 
12 Οκτωβρίου 2016. Βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Η εισαγγελέας Εφετών είχε προηγουμένως διατυπώσει σειρά καταγγελιών και είχε καταθέσει αναφορά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου (22/2/2016).


25 Μαϊου 2017. Επίθεση με φάκελο – βόμβα στον τέως Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


6 Νοεμβρίου 2017. Επίθεση με πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.


7 Ιουνίου 2018. Επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες στο γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη.


12 Νοεμβρίου 2018. Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκου. Ο Ντογιάκος είχε προηγουμένως κηρυχθεί έκπτωτος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών (όπου είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία) με απόφαση του Πειθαρχικού του Αρείου Πάγου επί Βασιλικής Θάνου (4/10/16).


17 Δεκεμβρίου 2018. Εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος στον Σκάι.


Στο ίδιο διάστημα έχουμε ακόμη τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού (που δεν εξερράγη) στο υπουργείο Εργασίας (12/12/16), βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών (22/12/17) και την προχθεσινή τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Αγιο Διονύσιο.


Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που εκδηλώνεται τέτοια τρομοκρατική δραστηριότητα.


Σίγουρα όμως είναι η μοναδική περίπτωση παγκοσμίως που ένα τρομοκρατικό κίνημα πλήττει κυρίως στόχους που έχουν έλθει σε κάποιας μορφής σύγκρουση ή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Είναι ένα ιδιότυπο φαινόμενο πολιτικής βίας το οποίο δεν στρέφεται τόσο εναντίον της κυβερνητικής εξουσίας, όσο εναντίον εκείνων που ενοχλούν την κυβερνητική εξουσία.


Προφανώς είναι σύμπτωση.


Οπως είναι σίγουρα σύμπτωση πως από το 2016 έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά οι συνθήκες φυλάκισης του ισοβίτη Δ. Κουφοντίνα – υποθέτω στα πλαίσια του σεβασμού των δικαιωμάτων του.


Μόλις χθες πήρε πάλι άδεια να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένεια και την παρέα του. Πρέπει να είναι ο πρώτος ισοβίτης serial killer παγκοσμίως που μοιράζει τη ζωή του μεταξύ σπιτιού και φυλακής.


Πολλές πρωτοτυπίες μαζεύτηκαν, θα μου πείτε.  


Σωστό. Θεωρώ όμως απίθανο να συνδέονται μεταξύ τους.


Αλλωστε...
 
 είναι γνωστή η ασυμβίβαστη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του απέναντι στην ακροδεξιά βία, τον νεοφασισμό και τον νεοναζισμό της Χρυσής Αυγής. Τόσα βιβλία κι άρθρα έχουν γράψει!


Φτάνει; Δεν ξέρω αν φτάνει αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν κι αυτοί τον καταλογισμό.


Κι από το αντιφασιστικό μεροκάματο έως τον Κουφοντίνα μάλλον έχει πολύ δρόμο να περπατήσεις. Δεν μπορείς να τον τρέξεις από τη μια μέρα στην άλλη!




Δεν υπάρχουν σχόλια: