"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Τσακαλώτος τραγούδησε karaoke το "όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη" σε συνέδριο



Με κάθε δυνατό μέσο προσπαθεί πλέον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να οδηγήσει τους δανειστές στον τρόπο σκέψης της Κυβέρνησης και να αποδείξει ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί μέτρο που θα βοηθήσει μακροχρόνια την οικονομία.


Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της εναλλακτικής καμπάνιας δεν δίστασε να καταφύγει και στο αλάνθαστο αισθητήριο του λαού, που μέσα από τα λαϊκά τραγούδια δείχνει την ιδιαίτερη σχέση του με το χρήμα. Μια σχέση που περιγράφεται με αποφθέγματα όπως «δεν θα τα πάρεις μαζί σου» και τραγούδια με στίχους «γλέντα τη ζωή, όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη».


Μάλιστα στην τελευταία ομιλία του, θέλοντας να αποδείξει ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού πρόκειται να λυθεί από μόνο του σε 20-30 χρόνια, οπότε σε επίπεδο μακροοικονομικό, κάθε παροχή αναστέλλεται μόλις αυτός που οφελείται πεθάνει, προσπάθησε να παρασύρει τους ακροατές να τραγουδήσουν μαζί του σε Καραόκε!

 
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το συνέδριο που συμμετείχε ο κ. Τσακαλώτος, την ώρα που περνούσαν στην οθόνη οι στίχοι του τραγουδιού σε greeklish ο ίδιος προσπάθησε να ζεστάνει την ατμόσφαιρα πετώντας γαφύφαλλα στους συνέδρους προκειμένου να τους ξεσηκώσει για να τραγουδήσουν μαζί του ή να χορέψουν. 


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: