"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΤΑΛΙΝΑΡΑΔΙΚΟ: Δικαστικός παραλογισμός

Δεν πρέπει να υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, για ευνομούμενη χώρα τουλάχιστον, ένας δημόσιος λειτουργός να παραπέμπεται διαρκώς σε δίκες, παρά τις συνεχείς αθωώσεις του και παρά την πανθομολογούμενη, άνευ αντικειμένου, κατηγορία που του αποδίδεται.


Ο λόγος φυσικά για τον πρώην προϊστάμενο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που με μια ακόμα εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών, ζητείται να παραπεμφθεί σε νέα δίκη για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.


Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, γιατί αυτό που καταλογίζεται στον κ. Γεωργίου είναι ότι διόγκωσε τεχνικά το έλλειμμα για να μπούμε στα… μνημόνια. Την ώρα που διεθνείς οργανισμοί, η Eurostat, δανειστές και εταίροι, ακόμα και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, έχουν αποδεχθεί πλήρως την αλήθεια των στατιστικών στοιχείων, η ελληνική δικαιοσύνη επιμένει, με κάθε λογής δικαστικές αλχημείες, να τον καταδικάσει!


Πρόκειται για πρωτοφανή εμμονή, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει αθωωθεί ήδη δύο φορές, έχουν εκδοθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα αλλά και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, με βάση τις οποίες ζητείται να παραπεμφθεί ξανά σε δίκη.


Θυμίζουμε ότι πέρα από το κύμα διεθνούς συμπαράστασης, το θέμα έχει προκαλέσει παρεμβάσεις ευρωπαίων υπουργών, που έχουν θέση επιτακτικά το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση, απειλώντας μάλιστα με κυρώσεις.


Κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης -και μάλιστα στην κορυφή της- δείχνουν ότι δεν έχουν καμιά συναίσθηση των δεδομένων που μας οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Ουσιαστικά αντιμετωπίζουν τον κ. Γεωργίου ως το βασικό υπεύθυνο για όλα όσα έχει υποστεί η χώρα τα τελευταία χρόνια, αγνοώντας την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της επιμονής τους.


Όσες ιδεολογικές και πολιτικές παρωπίδες κι αν έχει κανείς, ξεπερνά τα όρια του παραλόγου να πιστεύει ότι...

 ένα πρόσωπο σε μια υπηρεσία που καταγράφει στατιστικά δεδομένα, μπορεί να ευθύνεται για όλες τις πληγές της χώρας αυτά τα χρόνια. 


Επιτέλους αυτή η κωμικοτραγική ιστορία πρέπει να λάβει ένα τέλος.


Editorial απο το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: