"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Ο Τσίπρας μιλάει για τις "κατσίκες του Μαντέλα" και "κρεατοελιές" στον ΟΗΕ




Μέχρι σήμερα δυσκολευόμουν να καταλάβω γιατί ο Αλέκσης επιμένει να μιλάει αγγλικά τη στιγμή που είναι φανερό ότι στις ξένες γλώσσες είναι ακόμα χειρότερος απ’ ό,τι στα οικονομικά.  


Πίστευα ότι η επιμονή του είναι συνέπεια του αρχοντοχωριατισμού του και ότι ως μια σύγχρονη μαντάμ Σουσού δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί το γελοίο του ακροάματος.

 
Μάλλον έκανα λάθος.

 
Το πιο πιθανό είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μιλάει μια κωδικοποιημένη γλώσσα με την οποία απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς. Σ’ αυτούς που μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει η αναφορά στις «υπαρξιακές προκλήσεις της κρεατοελιάς» ή τι σημαίνει ο κωδικός «οι κατσίκες του Μαντέλα».

 
Τα αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέκση που θα δείτε στο βίντεο , μοιάζουν με παραλήρημα ανθρώπου που έχει κάνει χρήση LSD.  


Φράσεις χωρίς κανένα νόημα (ή με νόημα τόσο παλαβό που θα θέλατε να μην έχουν κανένα) διαδέχονται η μία την άλλη και η πρώτη σας αντίδραση θα είναι να ντραπείτε για λογαριασμό ενός ανθρώπου που ξεφτιλίζεται έτσι παγκοσμίως.

 
Μη βιαστείτε να το κάνετε. Καθώς παρακολουθείτε το βίντεο, σκεφτείτε ότι...

 δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να λέει τετοιες αρλούμπες και αφεθείτε στη μαγεία των κρυπτογραφημένων φράσεων που  –ποιoς ξέρει;– μπορεί να περιέχουν το κλειδί για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις σε πλανητικό επίπεδο. Και μπράβο τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: