"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΤΑΛΙΝΑΡΑΔΙΚΟ: Η προπαγάνδα γελοιοποιήθηκε

Τελικά δεν τον σκότωσαν οι κατασυκοφαντημένοι από την αισχρή νεοταξική προπαγάνδα νοικοκυραίοι. Hρθαν τα πράγματα έτσι και διασύρθηκαν από την ίδια την πραγματικότητα εκείνοι που προσπάθησαν να διασπείρουν ξανά τον βάκιλο της συλλογικής ενοχής για εγκλήματα που δεν διεπράχθησαν!

 
Η προπαγάνδα, όπως την είδαμε να γεννιέται και να εξαπλώνεται από τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο και αρκετούς προβεβλημένους αερολόγους «δικαιωματιστές», ακυρώθηκε με λίγες λέξεις από τους επιστήμονες που ανέλαβαν το καθήκον να συμβάλλουν στη διαπίστωση των πραγματικών περιστατικών.

 
Οι ιατροδικαστές Καλογρηάς και Τσαντίλης (ο δεύτερος ορίστηκε από την οικογένεια του θύματος) που εξέτασαν το πτώμα του Ζακ Κωστόπουλου κάνουν λόγο για «απροσδιόριστα αιτία θανάτου». Επίσης, για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Κωστόπουλου αναφέρεται ότι πρέπει να ολοκληρωθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

 
Κι όμως, επί τόσες ημέρες αυτόκλητοι δημόσιοι κατήγοροι μιλούσαν με εγκληματική ευκολία και απερισκεψία για «φασισμό», για «δολοφονία», για θάνατο του Κωστόπουλου που προήλθε από «το λιντσάρισμα του πλήθους των νοικοκυραίων».

 
Ακριβώς αυτοί που χαρακτήριζαν «φασίστα δολοφόνο» τον ηλικιωμένο κοσμηματοπώλη, ο οποίος προσπάθησε να σώσει το βιος του, εξέφρασαν με τον πλέον επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο την ουσία της ιδεολογίας του φασισμού. Εβαζαν εύκολα φρικτές ετικέτες σε άνθρωπο που δεν γνώριζαν, επιδιώκοντας την τιμωρία του για έγκλημα το οποίο δεν έκανε!

 
Σε αυτή την αθλιότητα συμμετοχή έχει -πρώτα και κύρια-...
 
 το κράτος, το οποίο αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών ακόμη και στο κέντρο των Αθηνών, μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια ζούγκλα όπου επιβιώνει όποιος χειρίζεται καλύτερα και ταχύτερα κάποιο όπλο.

 
Επίσης, για την άτακτη πτώση, την υποβάθμιση του δημόσιου λόγου φέρουν μεγάλη ευθύνη τα ΜΜΕ, που δίνουν χώρο και χρόνο σε θλιβερούς εκπροσώπους αντικοινωνικών μειοψηφιών, αφαιρώντας ισόποσο χώρο και χρόνο από την αγωνιζόμενη πλειοψηφία.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: