"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αυτογελοιοποίηση καθηγητών

Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ


Είναι πολλά τα «κουφά» που διαβάσαμε στη γελοιότητα που βαφτίστηκε «πόρισμα Παρασκευόπουλου». 


Δεν ξέρουμε αν πρέπει απλώς να γελάσουμε και να το προσπεράσουμε. Γράφουν για παράδειγμα οι «σοφοί» του κ. Γαβρόγλου ότι για την αντιμετώπιση της βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους απαιτείται η «ευαισθητοποίηση των φοιτητών και των εκπροσώπων τους ώστε να γίνει σαφές ότι όταν το θύμα είναι συνάδελφος ή καθηγητής δεν πλήττεται η άρχουσα τάξη...».


Αυτό όμως αφήνει αναπάντητο ένα ερώτημα το οποίο θα εκφράσουμε ωμά, στην γλώσσα των μπάχαλων: «Σταθάκη δέρνουμε;». Να σημειώσουμε ότι ο συμπαθής καθηγητής είναι ως υπουργός «εξουσιαστής» και έχει δεκάδες ακίνητα, μετοχές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κ.ά. Τα «παιδιά» πρέπει να γνωρίζουν πού ξεκινά η «άρχουσα τάξη» και πού τελειώνει για να ξέρουν πού θα την «πλήξουν», όπως προβλέπει το πόρισμα. Ελπίζουμε ότι στον διάλογο για το πόρισμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας να διευκρινιστούν όλα αυτά, διότι είναι κάμποσοι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ατράνταχτη περιουσία και κινδυνεύουν να κακοχαρακτηριστούν ως «άρχουσα τάξη».


Το πόρισμα επίσης προτείνει «συστηματική χαρτογράφηση της πορείας των ναρκωτικών ουσιών από τις μικρές αποθήκες ώς τους λήπτες», όπως επίσης και «ανάλυση κατά περίπτωση των παραγόντων που ευνοούν την ανάπτυξη της αγοράς». Το γεγονός ότι οι πιάτσες μεταφέρθηκαν πέριξ των ΑΕΙ, έτσι ώστε οι έμποροι να καταφεύγουν στο «άσυλο» όταν πλησιάζει η αστυνομία δεν το σκέφθηκαν οι φωστήρες του κ. Γαβρόγλου, αλλά προτείνουν στις διοικήσεις που βλέπουν τον λύκο να αναλύσουν προσεκτικά τον ντορό.


Είναι στιγμές που αναρωτιόμαστε για τον λόγο που οι κ. Παρασκευόπουλος και Γαβρόγλου αυτογελοιοποιούνται σε τέτοιο βαθμό. Ως καθηγητές –και ίσως επειδή δεν τους διάβαζε κανείς– έχαιραν εκτίμησης· ο υπουργός Παιδείας έφτασε να γίνει μέχρι μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Λάτση. Ηταν τόσο μεγάλος ο καημός τους για εξουσία, που πέταξαν απερισκέπτως στα σκουπίδια τόσα χρόνια φήμης;  


Και γιατί επιμένουν ΣΥΡΙΖΑϊκώς σε αυτή την πορεία; 


Δηλαδή είναι ...


«απαξίωση και άσκηση αβάσιμης και κακόβουλης κριτικής, που στερείται λογικών επιχειρημάτων και στηρίζεται σε ανυπόστατα επιχειρήματα, “φανταστικά” σενάρια και εμπλουτίζεται με σωρεία ύβρεων και συκοφαντιών» (Νίκος Παρασκευόπουλος 20.9.2018) να πούμε αποτελεί απίστευτη μπαρούφα η πρόταση: για τις κλοπές υπολογιστών στα ΑΕΙ πρέπει να υπάρξει «συνεργασία με την αστυνομία για ενημέρωση ιδίως στο θέμα της παράνομης αγοράς ηλεκτρονικών εξαρτημάτων». Να προσέξουμε: συνεργασία με την αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, αλλά για ενημέρωση. 


Ποίων; Των κλεπταποδόχων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: