"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: #piggate και στην Ελλάδα!


Στην αρχή ζήλεψα πολύ τους κατοίκους της Μεγάλης της Βρετανίας οι οποίοι, πριν λίγες μέρες, πληροφορήθηκαν πως ο πρωθυπουργός τους, ως φοιτητής, έκανε τρυφερό έρωτα με το στόμα ενός γουρουνιού στο πλαίσιο της μυήσεώς του σε μια φοιτητική αδελφότητα της οποίας τα μέλη επρόκειτο να γίνουν άνθρωποι με εξουσία σε όλη την υφήλιο. (Μία εξέλιξη που εξηγεί την κατάσταση του πλανήτη ο οποίος όλο και περισσότερο μοιάζει με το αποτέλεσμα της δράσης νεκρόφιλων κτηνοβατών).  

imageΖήλεψα γιατί σκέφτηκα πόσο αστείο θα ήταν αν μαθαίναμε πως και ο Αλέξης ο Τσίπρας, προκειμένου να γίνει δεκτός από τη θρησκευτική αδελφότητα της ΚΝΕ, αναγκάστηκε να κάνει έρωτα με το στόμα μιας κατσίκας ή με το ομοίωμα της κεφαλής του Βλαδίμηρου του Ίλιτς του Λένιν. Η ζήλια μου με έτρωγε μέχρι που κατάλαβα πως χάρη στον πολύμηνο έρωτα (πολιτικά μιλώντας) του πρωθυπουργού μας με το αξεσουάρ του, που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος, η μικρή μας χώρα αποκτά κι αυτή το δικό της το Pig το Gate (πολιτικά μιλώντας) το οποίο τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από το αγγλικό αδερφάκι του.

Αν το σκεφτείτε, οι ομοιότητες (πολιτικά μιλώντας) των περιπτώσεων Κάμερον - Γουρονοκεφαλή και Τσίπρα - Καμμένου είναι πολλές. Προφανώς δεν μιλάω για το ύφος ή τον τρόπο που πολιτεύεται ο ηγέτης των Καμμένων Ελλήνων. Εννοείται πως δεν μιλάω για τα κιλά του. Ούτε μιλάω για τον ήχο που βγαίνει από τα ρουθούνια του όταν συγκινείται. Η πιο χαρακτηριστική ομοιότητα (πολιτικά μιλώντας) των δύο περιπτώσεων είναι άλλη και είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα: Όπως ο Ντέιβιντ ο Κάμερον έβαλε το πιστολίνο του στο στόμα μιας γουρονοκεφαλής προκειμένου να γίνει δεκτός σε μια φοιτητική αδελφότητα, η συμμετοχή στην οποία κάποια στιγμή θα τον οδηγούσε σε θέσεις εξουσίας, έτσι και ο Αλέξης ο Τσίπρας έβαλε το δικό του πιστολίνο (πολιτικά μιλώντας) στη ζεστή αγκαλιά (πολιτικά μιλώντας) του πιστού του μίνιον, προκειμένου να διατηρήσει όχι απλώς την πρωθυπουργία, αλλά και τη δυνατότητα να την ασκεί χωρίς τους περιορισμούς που μπορεί να του επέβαλλαν άνθρωποι που μπορεί να είχαν και άλλον προορισμό στη ζωή πέρα από το να υπηρετήσουν τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και να τον μάθουν να γράφει με κάποιο χεράκι που δεν έχει τραυματιστεί από την πολλή δουλειά.


imageΗ αλήθεια βέβαια είναι πως η δράση του μίμου του Αντρέα του Παπαντρέου κάνει το ξεκαρδιστικό νεανικό ατόπημα του Κάμερον να μοιάζει εντελώς αθώο, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως ο Καμμένος ο Πάνος δεν είναι ο μόνος με τον οποίο έκαμε γλυκό έρωτα (πολιτικά μιλώντας) ο ασυμβίβαστος-συμβιβασμένος


imageΗ λύσσα του ηγέτη των Πασόκων για εξουσία είναι τόση που ενώ ο καημένος ο Κάμερον το έκανε μία φορά και με μόλις μία γουρονοκεφαλή, ο Αλέξης το έκανε (πολιτικά μιλώντας) πολλάκις. Στη διάρκεια της ανάβασής του στον πιο ψηλό βόθρο του πολιτικού στίβου, αναγκάστηκε να έχει πολύ στενές επαφές (πολιτικά μιλώντας) με τον Νίκο τον Κωνσταντόπουλο, τον Αλέκο τον Αλαβάνο, την κόρη του Νίκου του Κωνσταντόπουλου, τη Ραχήλ τη Μακρή, τον Γιώργο τον Κουρή και διάφορες άλλες επιφανείς προσωπικότητες τουτοπουτουτου.

Υπό αυτή την έννοια νομίζω πως:


Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς πως μάλλον δεν πρόκειται να σταματήσει στον Καμμένο τον Πάνο αλλά έχει σηκώσει για ζέσταμα (πολιτικά μιλώντας) την Ουφώφη τη Γεννηματά και το νέο ηγέτη και των 6 στελεχών της ΔΗΜΑΡ. Με δεδομένο μάλιστα πως και ο Κυρ-Φώτης ο Κουβέλης κουνά χαρωπά και πρόθυμα την ουρίτσα του, δεν αποκλείεται τα Pig Gate (πολιτικά μιλώντας) του Αλέξη του Τσίπρα να γίνουν ακόμα περισσότερα καθώς κανένα γουρούνι (πολιτικά μιλώντας) δεν είναι πιο αηδιαστικό από όσο γλυκιά είναι η γεύση της εξουσίας και μπράβο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: