"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Θρίλερ με τις εγκλωβισμένες καταθέσεις του κατσαπλιά λαού - Η στιγμή που εκατομμύρια ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι θα ξεχυθούν με τις κατσαρόλες στην πλατεία Συντάγματος με τον κίνδυνο να καταπατηθούν όπως οι εξίσου ανεγκέφαλοι πιστοί της Μέκκα είναι θέμα χρόνου!


H ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προκαλεί τριγμούς ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. (Δείτε σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Κεφάλαιο).



Οσο περνάει ο καιρός και δεν λύνεται ο γόρδιος δεσμός, οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών-από το πρώτο ευρώ-βρίσκονται στο έλεος του παιγνιδιού εξουσίας ανάμεσα στους δανειστές.



Κάθε μέρα που περνάει οι Ελληνες πολίτες που χρωστάνε 100 δις ευρώ σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και 80 δις ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζουν τον όλεθρο της απόλυτης φτωχοποίησης.



Παρόλα αυτά πιστεύουν ότι θα σωθούν!



Εχετε ξαναδεί πιο ηλίθιο λαό;



Στο μεταξύ το χυδαίο πελατειακό κράτος έχει χρέος άλλα 400 δις ευρώ-τα οποία πληρώνει ο μαλάκας φορολογούμενος plus τον μισθό του φακελάκια γιατρού που επανήλθε στην τίμια εργασία του χάρη στον Κατρούγκαλο με την βίλα στο Παλαιό Ψυχικό.



Ειδικά τώρα που οι αμερικανοί προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στην γερμανική οικονομία με την υπόθεση της VW το πρώτο μέλημα της Μέρκελ θα είναι να σώσει τον μαλάκα τον Ελληνα ψηφοφόρο.



Πάπαλα-άντε γεια μαλάκα.



Ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν οι εγκλωβισμένες καταθέσεις των Ελλήνων σαν καταφύγιο πριν την απόλυτη κόλαση είναι εδώ.



Η ασχετοσύνη, η απόγνωση, τα λεηλατημενα ήδη ταμεία από τις κυβερνήσεις προκαλούν σκέψεις σαν κι αυτές:



- Με μειώσεις που φτάνουν έως και 6%, απειλούνται ένα εκατομμύριο συντάξεις, οι οποίες κυμαίνονται από 1.000 ευρώ μηνιαίως και πάνω.



- Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της περικοπής των επικουρικών συντάξεων έως 14%.



- Παράλληλα, το νέο μνημόνιο προβλέπει την κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 20% των δικαιούχων του. 



Από τις περικοπές έως 6% στις συντάξεις, εκτιμούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, ότι μπορούν να εξοικονομηθούν έως 1,3 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση. Αυτό το μέτρο θα πλήξει το 40% των συνταξιούχων, οι οποίοι αριθμούν συνολικά 2,7 εκατομμύρια.



Από τις πιθανές επιπλέον περικοπές έως 14% σε επικουρικές συντάξεις, εκτιμούν οι ίδιες πηγές ότι μπορούν να εξοικονομηθούν 330 με 350 εκατ. ευρώ ετησίως. Το μέτρο αυτό θα πλήξει περίπου 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, οι οποίοι εκτός από κύρια, λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη.



Τέλος, από τη μη απόδοση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων του, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν, σε ετήσια βάση, γύρω στα 150 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, οι οποίοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα φθάσουν, από τον Μάρτιο του 2016, στους περίπου 280.000, αντί 360.000 που είναι σήμερα.



Ακόμη κι αν κοπούν εντελώς οι συντάξεις το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος που σπαταλά λεφτά στις αλλαγές ονομασίας των υπουργείων δεν σώζεται.



Η Ελλάδα είναι μια εχθρική προς τις επενδύσεις χώρα-ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει.



Η στιγμή που εκατομμύρια ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι θα ξεχυθούν με τις κατσαρόλες στην πλατεία Συντάγματος με τον κίνδυνο να καταπατηθούν όπως οι εξίσου ανεγκέφαλοι πιστοί της Μέκκα είναι θέμα χρόνου.



Θα τα ζήσεις όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: