"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι κατά ΣΥΡΙΖΑ πλούσιοι των 1.000 €


Πολλοί πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας πως πέρα από τo μνημονιακό πρόγραμμα το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει θα δείξει ένα διαφορετικό κοινωνικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλάμβανε διαρκώς στην προεκλογική περίοδο ότι πρώτο του μέλημα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη.

Βαριές κουβέντες. Η εξίσωση της "κοινωνικής δικαιοσύνης" είναι δυσεπίλυτη. Και υποκειμενική γιατί εξαρτάται από τις παραμέτρους που βάζει το κάθε κόμμα.

Οι ιδεοληψίες της αριστεράς είναι γνωστές. Οποιος έχει υψηλή φορολογική δήλωση πρέπει να... χτυπηθεί!  

Τώρα όμως μαθαίνουμε και ποιο είναι το κατά ΣΥΡΙΖΑ όριο που χωρίζει τους φτωχούς από τους πλούσιους. Μόλις στα 1.000 €, άντε κάτι παραπάνω.
Οι ίδιοι πολιτικοί που θα νομοθετούσαν τον βασικό μισθό στα 751 €, τώρα θεωρούν ρετιρέ τα... 1.000 €, άρα και "έχοντες" οπότε πρέπει να πληρώσουν και μεγαλύτερους φόρους.

Η χειρότερη πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει στις μεγάλες φορολογικές παρεμβάσεις που έρχονται, οι οποίες σε συνδυασμό με την ύφεση θα δημιουργήσουν εκρηκτικό κοκτέιλ στην κοινωνία.

Τι να κάνουμε. Οι ιδεοληψίες πληρώνονται ακριβά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: