"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ενα Μνημόνιο δρόμος...


Η προχθεσινή ημέρα εξελίχθηκε καλά, ενώ είχε ξεκινήσει άσχημα. Καθώς από νωρίς το πρωί είχαν αρχίσει να βαρούν τα νταούλια οι γνωστοί προβοκάτορες των διεθνών ΜΜΕ, προαναγγέλλοντας σχέδια εξωπετάγματος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το ατύχημα αποφεύχθηκε , η μανούβρα άρχισε να γίνεται ομαλά και σιγά σιγά, ώστε κανείς να μην τραυματιστεί, κάνεις να μην τρομάξει ούτε να ζαλιστεί. Παίρνουμε μια ανάσα, χωρίς να παίρνουμε λεφτά βεβαίως, αλλά τα λεφτά, όπως ξέρουμε, δεν φέρνουν την ευτυχία.
 
Είμαστε κερδισμένοι, εάν αναλογιστείτε τι μπορούσαμε να είχαμε χάσει

Τα λεφτά θα έρθουν, όταν αξιολογήσουν θετικά οι «θεσμοί» (λέγε με «Κοστέλο και λοιποί») την ολοκλήρωση των «τρεχουσών διευθετήσεων» (λέγε με Μνημόνιο). 

Αύριο πάλι ο «Κοστέλο και λοιποί» θα κρίνουν αν μπορούν να δεχθούν για συζήτηση το email με τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα στείλει ο κ. Βαρουφάκης, ώστε να αρχίσει η κουβέντα που μπορεί να φθάσει μέχρι το τέλος Απριλίου. Πάντα χωρίς λεφτά.  

Δεν τους αφήσαμε έτσι τους εταίρους:  

Δεσμευτήκαμε βροντόφωνα ότι θα τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας και θα ξεπληρώσουμε πλήρως και στην ώρα τους τούς δανειστές μας

Δεν θα τους τσιγκλήσουμε. 

Ούτε θα πάρουμε πίσω μέτρα που είχαν ληφθεί, ούτε θα κάνουμε «μονομερείς ενέργειες» που θα επηρεάζουν τα δημοσιονομικά, όπως όμως θα το κρίνουν ο «Κοστέλο και λοιποί». 

Και μάλλον θα έχουν δουλειά τις επόμενες ώρες, μια και τα νομοσχέδια που εξαγγέλθηκαν θα πρέπει να τα εγκρίνουν οι «θεσμοί».
 
Ομως και οι εταίροι ήταν γενναιόδωροι μαζί μας: 
Eπιτρέπουν στην τρόικα να δεχθεί ευελιξία στην αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος και να συζητήσει εάν πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αλλά αυτά όλα θα τα πουν ο «Κοστέλο και λοιποί».
 
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η γερμανική Ευρώπη έκανε επίδειξη ισχύος εις βάρος της Ελλάδας. Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε την παγίδα και έκανε το χρέος της, θυσιάζοντας την πολιτική αξιοπιστία της προς όφελος της χώρας.
 

Τουλάχιστον θα κάνουμε Κούλουμα. Για το Πάσχα δεν είμαι και πολύ σίγουρος, μια και έτυχε φέτος να είναι Απρίλιο. Λίγο πριν σφυρίξουν τη λήξη. Ο «Κοστέλο και λοιποί»... Από Κούλουμα - Ανάσταση, ένα Μνημόνιο δρόμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: